nieuws

Lonen stijgen minder hard

Instroom

Lonen stijgen minder hard

Werkgevers en werknemers komen iets lagere lonen overeen. De loonstijging vlakt af tot 1,6 procent.

De loonstijging die werkgevers en werknemers overeenkomen in de cao-onderhandelingen vlakt af op een niveau net boven de 1,6 procent. De gemiddelde loonstijging ligt momenteel op 1,63 procent, vorige maand was dat 1,65 procent. Dat bericht werkgeversvereniging AWVN in haar maandelijkse cao-update.

Eerder in het jaar liepen de gemaakte afspraken per maand steeds iets op van 1,4 procent in januari naar 1,9 procent in juni. Het gemiddelde over heel 2014 bedraagt nu 1,63 procent. AWVN verwacht dat de gemiddelde loonstijging over heel 2014 ook uitkomt op rond de 1,6 procent. Vorig jaar was dat 1,4 procent, toen werd er in veel cao’s bovendien een nullijn afgesproken.

Dit jaar zijn tot nu toe 243 nieuwe cao’s afgesloten, 82 minder dan gebruikelijk is rond deze tijd. De komende maanden moeten nog circa 260 cao’s worden vernieuwd. (ANP)

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel