nieuws

‘Werknemer, regel pensioen zelf!’

Instroom

‘Werknemer, regel pensioen zelf!’

Als het aan politieke partij VoorNederland ligt, regelt personeel het pensioen voortaan zelf.

Wat betreft VoorNederland (VNL), de nieuwe politieke partij onder leiding van ex-PVV’ers Bontes en Van Klaveren, maken werkgevers het pensioen voortaan rechtstreeks over naar hun personeel. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

Het personeel zou het pensioenbedrag naar eigen inzicht moeten kunnen besteden, menen de twee. De beschikbare premieregeling, het pensioen waarbij de werkgever al een groot stuk verantwoordelijkheid bij de werknemer legt, komt de laatste jaren al steeds meer voor. Wel zitten er grote risico’s aan de beschikbare premieregeling.

De Kamerleden hebben plannen om het belastingstelsel om te gooien en dit voorstel is een van de nieuwe plannen. Verder zou er onder andere voor iedere Nederlander een vlaktaks over het inkomen moeten komen van 22,9 procent, waarbij de eerste 7500 euro belastingvrij is.

De partij laat de effecten op werkgelegenheid en economische groei van haar voorstel ook nog doorrekenen, maar het CPB gaf volgens Van Klaveren wel alvast een indicatie. Daaruit zou gebleken zijn dat de VNL-plannen de economie met één procent per jaar extra laten groeien en 800.000 tot een miljoen nieuwe banen opleveren. (MediaWatch)

TIP: Op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen rond het pensioen? Kom naar de Basiscursus Collectieve Pensioenen op 30 oktober.

 

Reageer op dit artikel