nieuws

2014 prima jaar voor uitzenders

Instroom

2014 prima jaar voor uitzenders

De uitzendbranche heeft goed geboerd in 2014. De omzet steeg met 9 procent.

In de periode tussen week 45 en 48 dit jaar, steeg ook het aantal gewerkte uitzenduren met 9 procent ten opzichte van dezelfde periode van 2013. Deze periode telde hetzelfde aantal dagen als dezelfde periode een jaar eerder.

Dat blijkt uit de laatste cijfers van uitzendbranchevereniging van ABU. Deze cijfers laten zien dat vooral de technische sector een stuk meer gebruikt heeft gemaakt van uitzendkrachten. Het aantal gewerkte uren steeg daar met een kwart (23 procent) ten opzichte van 2013 en de omzet nam met 19 procent toe.

Verder groeide de administratieve sector met 6 procent in uren, en nam de toe met 7 procent. De industriële sector vertoonde een stijging van 7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam toe met 6 procent.

Het afgelopen jaar bleef de uitzendbranche kwartaal na kwartaal groeien. Voor het eerst dit jaar nam ook het aantal uitzenduren in kortlopende contracten toe. Dat kan worden gezien als een signaal dat de werkgelegenheid in het algemeen gaat aantrekken. De ontwikkeling van de kortlopende uren loopt doorgaans voor op de rest van de arbeidsmarkt, verklaarde het CBS in november.

 

Reageer op dit artikel