nieuws

KLM kondigt reorganisatie aan

Instroom

KLM kondigt reorganisatie aan

Voor medio 2016 wil luchtvaartmaatschappij KLM vijfhonderd tot duizend banen schrappen.

Met de vakbonden wordt momenteel al onderhandeld over een vrijwillige vertrekregeling, zegt Bob van der Wal, voorzitter van de Vereniging van Hoger KLM Personeel op de voorpagina van De Telegraaf.

Volgens Van der Wal heeft de KLM-top gewaarschuwd voor veel ernstigere gevolgen als vervoersgroei uitblijft. ,,KLM wil dat de arbeidskosten komende vijf jaar 10 procent dalen en er moet 20 procent productiever gewerkt worden. Daarover praten we nog. Gedwongen ontslagen zijn voor ons onbespreekbaar”, aldus de bonden FNV, Unie en VHKP.

KLM wist jaren door de crisis te komen met reorganisaties, zonder dat er gedwongen ontslagen hoefden te vallen. Eind 2014 onderhandelde de vliegmaatschappij nog met de vakbonden over een nieuwe cao en hoe er bezuinigd kon worden zonder aan het personeel te zitten.

Volgende week gaat het moeizame cao-overleg bij KLM door. Als de luchtvaartmaatschappij haar doelstellingen niet kan realiseren en er gebeurt niets, staan volgens ingewijden tot 2020 wel 4500 arbeidsplaatsen op de tocht. (MediaWatch)

Reageer op dit artikel