nieuws

V&D bereid tot versobering loonoffer

Instroom

V&D bereid tot versobering loonoffer

Winkelketen V&D is bereid de salarisverlaging te matigen. Maar dat vallen er wel ontslagen.

Dit stelt het warenhuis dinsdagmiddag voor nadat de vakbonden het bedrijf maandagochtend lieten weten niet langer met V&D te willen praten over loonmaatregelen. Volgens de bonden zou het voorstel uiteindelijk toch op hetzelfde neerkomen.

Concrete loonmaatregelen V&D

Het nieuwe voorstel van V&D houdt in dat de lonen dit jaar 2 procent worden teruggeschroefd en volgend jaar nog eens 2 procent omlaaggaan. Eerder was nog sprake van een loonmatiging van bij elkaar 6 procent.
‘Om in totaal 10 miljoen structurele loonkostenvermindering te realiseren is het hierbij echter wel noodzakelijk aanvullende maatregelen te nemen die de werkgelegenheid zullen treffen’, schrijft V&D in een brief aan zijn personeel. Over hoeveel banen er dan zouden moeten verdwijnen laat de keten zich niet uit. In het plan wordt ook bespaard op onder meer de regeling voor seniorenuren.

Vakbonden: verder praten heeft geen zin

Maar voor de bonden heeft verder praten voorlopig toch geen zin, gaven ze dinsdagmorgen aan.  V&D zet het eerder aangekondigde hoger beroep tegen het recente kort geding met de bonden namelijk door. ,,Stel dat V&D het hoger beroep zou winnen, dan gaan ze het oude plan doorvoeren”, zegt FNV-bestuurder Niels Suijker. Vorige maand verbood de rechter V&D nog eenzijdig een korting door te voeren op de lonen van de medewerkers.
De datum waarop de beroepszaak plaatsvindt, staat nog niet vast. Suijker rekent erop dat de zaak in mei of juni voor zal komen. (ANP)

Reageer op dit artikel