nieuws

Opnieuw meldingen misbruik WWZ

Instroom

Opnieuw meldingen misbruik WWZ

Het regent berichten over werkgevers die hun flexwerkers dumpen. Zo ook Nationale-Nederlanden.

Na de berichten dat ING, de vleessector en de Belastingdienst stelselmatig hun tijdelijke medewerkers de laan uit zouden sturen, meldt de Volkskrant woensdag dat ook Nationale-Nederlanden dit zou doen.

TIP: Lees wat de Wet werk en Zekerheid zegt over flexwerkers op PW De Gids Vakbase. 

De verzekeringsmaatschappij stuurt trouwe uitzendkrachten de laan uit, vooruitlopend op de Wet werk en zekerheid die flexwerkers per 1 juli meer zekerheid moet geven. Dat baseert de Volkskrant woensdag op basis van een interne memo. Nationale-Nederlanden hoopt hiermee net als ING de ontslagvergoeding te ontduiken die geldt vanaf 1 juli. Uitzendkrachten melden dat hun contracten niet worden verlengd om te voorkomen dat ze een vaste baan krijgen.

CNV opende vorige week een meldpunt waarbij werknemers misbruik van de WWZ van hun werkgever aan de kaak kunnen stellen. De vakbond vreest dat de ING, vleessector en de Belastingdienst slechts ‘het topje van de ijsberg zullen zijn’. (MediaWatch/Redactie)

TIP: Meer weten over de nieuwe ontslagregels? Meld u aan voor de workshop Het nieuwe ontslagrecht in de praktijk op 21 mei. 

Reageer op dit artikel