nieuws

Brandweer stoomt werklozen klaar voor baan

Instroom

Brandweer stoomt werklozen klaar voor baan

De Amsterdamse brandweer gaat werklozen helpen zich voor te bereiden op het vinden van een baan.

In de wijk Nieuw-West krijgt wordt de brandweer binnenkort bijgestaan door een groep werklozen die de buurt gaat informeren over brandveiligheid. 48 personen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt krijgen hiervoor een opleiding, zo bericht de gemeente.

Op deze manier kunnen ze werkervaring opdoen en zich voorbereiden op het vinden van een baan. De eerste werklozen krijgen donderdag een certificaat. De brandweer wil de komende jaren het aantal branden, slachtoffers en de schade door brand terugdringen. Het voorkomen ervan is daarbij een belangrijk punt van aandacht.

De voorlichters bezoeken in drie maanden tijd zo’n 4000 woningen in Nieuw-West. Het gaat vooralsnog om een pilot. Naast de training van de brandweer krijgen de werklozen ook cursussen waarin ze bijvoorbeeld leren beter solliciteren en hun zelfvertrouwen vergroten. (ANP)

Reageer op dit artikel