nieuws

Philips schaft verplicht overwerk af

Instroom

Philips schaft verplicht overwerk af

Philips dwingt zijn 13.000 Nederlandse werknemers voortaan niet meer tot verplicht overwerk.

Of er wordt overgewerkt of niet, is nu een kwestie van overleg tussen werkgever en werknemer bij elektronicaproducent Philips. Zeggenschap over overwerk wordt zo verplaatst naar de medewerkers zelf. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad op haar website.

De verplichting tot overwerk is in de nieuwe cao geschrapt, die Philips en de vakbonden overeen zijn gekomen. Over het cao-akkoord kunnen de medewerkers nog tot maandag 24 stemmen. FNV-onderhandelaar Ron van Baden noemt de afschaffing van het verplicht overwerk in de krant een ‘bijzondere afspraak waarmee Philips lef toont.’

Voorheen hanteerde de Eindhovense multinational een verplichting tot overwerk voor medewerkers tot 50 jaar. Die regeling verdwijnt in het nieuwe cao-akkoord en wordt vervangen door een overlegconstructie.

Lees ook: Werkgever wil niet meer betalen voor overwerk

Reageer op dit artikel