nieuws

Plasterk dreigt met nullijn voor ambtenaar

Instroom

Plasterk dreigt met nullijn voor ambtenaar

Als de vakbonden de loonsverhoging voor ambtenaren niet slikken, komt er volgens Plasterk helemaal niets bij.

Het cao-aanbod voor ambtenaren is riant en geen sigaar uit eigen doos, stelt minister Plasterk van Binnenlandse Zaken volgens De Telegraaf. De bewindsman waarschuwt het overheidspersoneel in een document dat hij donderdag de wereld in stuurt dan ook dat als ze deze loonsverhoging van 2,5 procent niet slikken de nullijn geldt. Plasterk poogt hiermee de ambtenaren en vakbonden over de streep te krijgen om de cao af te sluiten. Het kabinet sloot vlak voor het zomerreces snel een loonakkoord voor ambtenaren, maar dat werd niet goed ontvangen door de bonden.

Plasterk zal hierin nogmaals uitleggen hoe volgens hem de geboden loonsverhoging zal worden betaald. De vakbonden stellen dat ambtenaren dit uit eigen zak betalen omdat ze pensioenen inleveren. Bovendien lijkt de loonstijging royaal na twee jaren van nullijn. Volgens de minister is dit niet waar. Hij stelt dat de vakbonden denken dat er meer in het vat zit. ‘Dit is geen bod, dit is de ruimte die er is’, zegt Plasterk. (MediaWatch)

Reageer op dit artikel