nieuws

Veel vraag naar hoogopgeleide ICT’er

Instroom

Veel vraag naar hoogopgeleide ICT’er

Hooggeschoolde ICT’ers hebben de banen voor het uitkiezen, blijkt uit onderzoek van het UWV.

Voor veel technici die net uit de schoolbanken komen, ziet de arbeidsmarkt er zonnig uit. Zij kunnen kiezen uit een groeiend aantal vacatures. Dat schrijft het UWV in een rapport dat vrijdag is verschenen.

Bedrijven met hebben met name moeite om voor hogere functies om geschikte kandidaten te vinden. Maar ook in uitvoerende functies in bijvoorbeeld de metaal en elektrotechniek ziet het UWV tekorten aan technisch geschoolde vakmensen. “Dit biedt goede kansen voor schoolverlaters van studies in deze richtingen.”

Hoogopgeleide ICT’er in trek

Ook ICT’ers op hoger of wetenschappelijk niveau hebben de banen voor het uitkiezen. Bedrijven staan vooral te springen om hoogopgeleide softwareontwikkelaars, programmeurs, testers en veiligheidsspecialisten.

In het tweede kwartaal ontstonden bijna 29.000 vacatures voor technici. Dat is maar liefst 28 procent meer dan het tweede kwartaal in 2014.  Er staan wel nog altijd 50.000 technici op mbo-niveau als werkzoekende in de boeken bij het UWV. De uitkeringsinstantie wil hen met extra scholing geschikt maken voor moeilijk vervulbare vacatures. (ANP)

Reageer op dit artikel