nieuws

Veel extra banen dankzij asielzoekers

Instroom

Veel extra banen dankzij asielzoekers

De komst van vluchtelingen levert Nederlandse bedrijven veel extra banen op.

Het gaat vermoedelijk om enkele duizenden banen die de toestroom van asielzoekers met zich meebrengt. Zo bericht het Financieele Dagblad woensdag.

‘Als er ergens in Nederland een asielzoekerscentrum opent met 500 opvangplaatsen, is dat goed voor honderd volledige nieuwe arbeidsplaatsen, zegt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) in de krant.

Veel banen zijn overigens wel tijdelijk. Behalve cateraars, beveiligingsbedrijven en vervoerders profiteren ook andere bedrijfstakken en ondernemingen van de toenemende stroom asielzoekers. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om IT-consultants, bouw- en onderhoudsbedrijven en aanbieders van tijdelijke huisvesting. Ook bij het COA zelf levert de komst van de vluchtelingen een aanzienlijk aantal – al dan niet tijdelijke – banen op. (MediaWatch)

Lees ook: Eindelijk makkelijker: buitenlandse werknemers aannemen

Reageer op dit artikel