nieuws

V&D aan afgrond: duizenden banen weg?

Instroom

V&D aan afgrond: duizenden banen weg?

Warenhuis V&D heeft uitstel van betaling aangevraagd. Duizenden medewerkers dreigen hun baan te verliezen.

Dat het met V&D al jaren niet goed ging, is geen verassing. Dat het warenhuis 2015 af zou sluiten met verlies ook niet. Maar dat V&D nu uitstel van betaling heeft gekregen van de rechtbank Amsterdam en er duizenden banen op het spel staan voor kerst, dat was minder te voorspellen.

Uitstel van betaling

De uitstel van betaling (surseance) betreft alle warenhuizen en restaurant La Place. Medewerkers zijn woensdag op de hoogte gesteld dat de toekomst van hun baan op het spel staat. Momenteel neemt het warenhuis geen cadeaukaarten meer in en staat de webshop op zwart. Ook kunnen klanten momenteel geen aankopen ruilen. De winkels blijven voorlopig open om de winkels toch nog zo kansrijk te laten zijn voor schuldeisers en om een eventuele doorstart te vergemakkelijken.

Baanbehoud

Woordvoerder van vakbond CNV noemt de gebeurtenis in de Volkskrant ‘triest voor het personeel’ en hoopt op een doorstart, zodat zoveel mogelijk werknemers hun baan kunnen behouden. Een woordvoerder van vakbond FNV zegt te zijn ‘overvallen’ door het nieuws. In een reactie van V&D wijst een woordvoerder erop dat alle mogelijkheden worden onderzocht om de winkel een doorstrart te bieden en dat baanbehoud wordt nagestreefd.

Zwaar weer

V&D haalde afgelopen jaar regelmatig het nieuws: het warenhuis zit al lange tijd in zwaar weer en medewerkers hebben veel te verduren gehad het afgelopen jaar. Begin dit jaar kwam V&D regelmatig in het nieuws met verschillende rechtszaken. Het warenhuis wilde eenzijdig salarisverlaging doorvoeren, maar werknemers en vakbonden kwamen daartegen in opstand. In de zomer moesten 400 medewerkers de organisatie verlaten in verband met een reorganisatie. (Bron: ANP / Volkskrant / Redactie)

 

 

 

 

Reageer op dit artikel