nieuws

Uw werknemer klust lekker bij

Instroom

Uw werknemer klust lekker bij

Vijf procent van uw werknemers verdient jaarlijks een zakcentje bij als zzp’er. Hoeveel verdienen zij jaarlijks bij?

Ruim 60 procent (508.000) van de zelfstandigen in Nederland vertrouwen voor hun inkomen helemaal op u als opdrachtgever. Veertig procent van hen ziet de inkomsten uit klussen vooral als bijbaan. De laatste groep haalt hun inkomen voornamelijk uit loon, uitkering of pensioen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.
Nederland telt circa 1,35 miljoen zelfstandigen zonder personeel. Gemiddeld verdienen zij 36.000 euro per jaar. Voor zo’n 288 duizend zzp’ers is het ondernemersinkomen weliswaar de voornaamste inkomensbron, maar zij hebben ook nog inkomsten uit loon, pensioen of een uitkering.

Lees ook: Dit zijn de nadelen van de nieuwe VAR-verklaring

Uw werknemer klust bij

Voor 553.000 mensen is het zzp-inkomen een bijverdienste. Hun inkomen bestaat vooral uit loon, pensioen of een uitkering. Vaak gaat het om werknemers die naast hun baan extra geld verdienen als zzp’er. Van de 6,1 miljoen werknemers in 2014, verdiende ruim 5 procent van hen bij als zelfstandige. Gemiddeld verdienden zij met het ondernemerschap 4500 euro bij.
Volgens het statistiekbureau vullen ruim 137.000 mensen hun pensioen aan met gemiddeld 6000 euro aan zzp-inkomsten. Daarnaast zijn er 53.000 uitkeringsgerechtigden die gemiddeld bijna 2000 euro bijverdienen als zelfstandig ondernemer. (ANP)

Reageer op dit artikel