nieuws

Employer branding video’s: 5 inspirerende voorbeelden

Instroom

Employer branding video’s: 5 inspirerende voorbeelden

In een krappe arbeidsmarkt concurreren werkgevers om de beste kandidaten. Sterke werkgeversmerken hebben dan een streepje voor bij kandidaten. Employer branding zorgt ervoor dat werkgevers zichtbaar zijn op de arbeidsmarkt. Binnen een employer brandcampagne is vaak een belangrijke rol weggelegd voor employer branding video’s. Vijf inspirerende voorbeelden.

Nu de arbeidsmarkt steeds krapper wordt en organisaties steeds meer moeite moeten doen om vacatures te vervullen wordt gekeken naar meer structurele oplossingen. De post en pray methode – een vacature op een vacaturesite zetten en hopen dat er voldoende geschikte kandidaten reageren – werkt lang niet altijd meer. Organisaties kijken daarom (weer) naar employer branding. Employer branding video’s zijn een vaak gebruikt middel om het employer brand te laden.

Door een werkgeversmerk te worden hopen deze organisaties bekender te zijn bij schaarse wervingsdoelgroepen en bovendien hopen ze dat schaarse kandidaten (sneller) reageren op vacatures. Deze top of mind positie als werkgever verwerven bij bijvoorbeeld een IT-specialist is zeker niet makkelijk. Maar als structureel gewerkt wordt aan het employer brand, wel mogelijk.

Employer branding video’s

Een van de onderdelen van een employer brandingcampagne is vaak een video. Er zijn reeds vele employer branding video’s te vinden. Ter inspiratie hierbij een vijftal mooie, grappige en ontroerende employer branding video’s. Niet iedere organisatie zal het geld en de middelen hebben om een dergelijke video te (laten) produceren. Voor de ideeënvorming is het echter goed om kennis te nemen van deze video’s. Met een goed idee en een telefoon kun je al een heel eind komen tegenwoordig.

De eerste video is een soort persiflage op allerlei hoogdravende video’s, waarin de buzzwoorden je om de oren vliegen en politiek correcte beelden worden gebruikt. Deze video is compleet gemaakt met stockmateriaal, dat dus niet speciaal voor deze video is gemaakt.

De tweede video van Bayer speelt meer in op het gevoel. Het is meer storytelling. Maatschappelijke verantwoordelijkheid en vormgeven aan verandering worden benadrukt. In die zin zou het een van de video’s kunnen zijn die in de video hierboven op de hak worden genomen. Het blijft echter een prachtig geschoten video.

De Nieuw-Zeelandse politie heeft een humoristische video gemaakt. Echter, deze geeft ook weer wat een politieagent allemaal doet en wat de carrièremogelijkheden bij de Nieuw-Zeelandse politie zijn.

Ook Sodawater heeft een humoristische filmpje gemaakt. De video krijgt – terecht – zeer enthousiaste reacties op onder andere LinkedIn.

Twitter heeft een video geproduceerd die door een aantal medewerkers is bedacht. Door over the top te acteren lijkt het alsof de video knullig en amateuristisch geproduceerd is. Dat is echter geenszins het geval. Het is een professioneel geproduceerde video, maar wel gewoon met eigen medewerkers.

Tot slot nog een voorbeeld van hoe je met filmpje gemaakt met een mobiele telefoon je vacatures onder de aandacht kunt brengen van potentiële kandidaten. De crew van McDonald’s Amsterdam zoekt nieuwe collega’s:

Lees ook: Employer branding: van voordelen tot uitgewerkt plan

 

Tip! Hoe trekt u de juiste kandidaten aan met de juiste boodschap op het juiste moment? Tijd om aan de slag te gaan en uw recruitment strategie onder de loep te nemen tijdens het congres Futureproof Recruitment.

 

 

Reageer op dit artikel