nieuws

Virtuele collega helpt nieuwkomers YoungCapital met onboarding

Instroom

Elke maand gaan er zo’n vijfduizend nieuwe uitzendkrachten voor YoungCapital aan de slag. Daarnaast starten er bij YoungCapital zelf ook vijftig nieuwe collega’s per maand. Sinds deze maand heet een virtuele collega hen welkom.

Virtuele collega helpt nieuwkomers YoungCapital met onboarding

Recruitmentspecialist YoungCapital ontwikkelde in samenwerking met digital learning bureau TinQwise een mobiel onboardingprogramma, genaamd Job. Voor de interne medewerkers van YoungCapital is er een eigen tool.

Blended learning

Het onboarden van duizenden nieuwe mensen per maand vereist een soepel onboardingtraject dat afgestemd is op zowel de employee journeys van de uitzendkrachten als die van de interne medewerkers, zegt Thijs van Wersch, trainer en coach bij YoungCapital. “Alleen klassikaal trainen past niet meer bij ons. Daarom zetten we nu in op een blended learning-strategie: een combinatie van online leren en klassikaal trainen.”

Joost Uitdewilligen is creatief directeur van TinQwise. Volgens hem past de onboardingapp precies bij de doelgroep van YoungCapital. “Bij YoungCapital werken digital natives, ambitieuze mensen die alles digitaal doen en houden van kort en bondig communiceren. Zo bedachten we de virtuele collega Job.”

Contact via de telefoon

Al voor de eerste werkdag komen nieuwe medewerkers via hun telefoon met Job in contact.  Job feliciteert hen met hun nieuwe baan, stelt via chat vragen waarop ze kunnen antwoorden en deelt video’s met informatie over allerlei praktische zaken. Job stuurt ook zogeheten ‘quick bites’: korte stukjes informatie per thema. Die kunnen de nieuwe medewerkers meteen doornemen, of ze op hun ‘to-dolijst’ om later door te nemen.

Short & snappy

Uitdewilligen: “De kracht van Job zit ‘m in de beleving. Job is alsof je chat met een collega of recruiter. Waar andere onboardingprogramma’s grotere stukken informatie pushen, heb je met Job juist een aantal gesprekken om je te onboarden: short & snappy. Job is altijd bereikbaar, hij zit in je broekzak en jij bepaalt wanneer je leert. De dialoog in combinatie met onze sociale technologie zorgt ervoor dat je wordt meegezogen in het gesprek.”

Mijlpaal in de organisatie

Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital: “De livegang van ons onboarding programma voor kandidaten is een mijlpaal binnen onze organisatie. Veel van onze jonge kandidaten betreden voor het eerst de arbeidsmarkt. Er komt dan zoveel op je af. Het is daarom van belang ze zich meteen op hun gemak te laten voelen en op het juiste moment van de juiste informatie te voorzien. Met Job maken we dit hele proces een stuk overzichtelijker en hopelijk ook leuker. Daarnaast maakt Job het werk van onze recruiters makkelijker, zo blijft er meer tijd over voor persoonlijk contact.”

Reageer op dit artikel