nieuws

HR moet ook letten op gestreste echtgenoot

Organisatie & Strategie

HR moet ook letten op gestreste echtgenoot

Werknemers van wie de partner werkloos is, presteren vaak zelf ook minder goed. HRM'ers moeten dus oog hebben voor de stress aan het thuisfront.

Dat blijkt uit onderzoek van de professoren Zhaoli Song  van de Universiteit van Singapore en Maw-Der Foo van de Leeds School of Business in Boulder, Colorado. In een artikel op Physorg.com zegt Foo dat getrouwde stellen beter zijn in het delen van smart, dan in het verlichten van elkaars stress. 'Als je thuis spanningen hebt, neem je dat onherroepelijk mee naar je werk waar je je vervolgens ook beroerd voelt.'

Werkgevers moeten daarom begrip hebben voor de privésituatie van hun personeel, zegt Foo. 'Organisaties kunnen familievriendelijk beleid introduceren, omdat dit de productiviteit van de medewerkers ten goede komt.' Foo erkent dat in tijden van crisis maar weinig werkgevers bereid zullen zijn om de rekening voor relatietherapie te betalen.  

Reageer op dit artikel