nieuws

Lijnmanager heeft geen talent voor HR

Organisatie & Strategie

Lijnmanager heeft geen talent voor HR

HR-professionals zijn niet onder de indruk van de leiderschapskwaliteiten van lijnmanagers. Het ontbreekt de managers aan de leidinggevende vaardigheden om met alledaagse HR-taken om te gaan.

Dat meldt het Chartered Management Institute op basis van onderzoek uitgevoerd in opdracht van adviesbureau Croner. Volgens de respondenten zullen werknemers gedemotiveerd raken en zich ondergewaardeerd voelen als de vaardigheden van hun directe leidinggevenden niet worden opgevijzeld.

63 procent van de ondervraagden heeft HR-taken neergelegd bij de lijn, maar slechts 60 procent heeft er ook vertrouwen in dat de managers deze taken naar behoren zouden kunnen uitvoeren. Volgens Richard Smith,  hoofd productontwikkeling bij Croner,  zegt dat het onderzoek wijst op een groeiende en mogelijk schadelijke onzekerheid tussen HR professionals en lijnmanagement.

Reageer op dit artikel