nieuws

Bedrijven zitten goed in Amsterdam

Organisatie & Strategie

Bedrijven zitten goed in Amsterdam

Amsterdam staat in de top vijf van beste vestigingsplaatsen voor bedrijven in Europa.

Stond de stad vorig jaar nog op de zesde plaats, dit jaar staat Amsterdam op vier. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van adviesbureau Cushman & Wakefield naar de beste Europese vestigingslocatie voor bedrijven.

In het onderzoek geven managers van de 500 grootste bedrijven in 9 Europese landen antwoord op de vraag welke steden het best presteren. Zij doen dit aan de hand van 12 factoren. Londen is in hun ogen de beste vestigingsplaats,net als vorig jaar, gevolgd door Parijs en Frankfurt.

Hoewel Amsterdam op een aantal punten een mindere score behaalt dan in 2010, is de stad toch twee plaatsen gestegen. Dit komt voor een groot deel door de vooruitgang die de stad heeft geboekt op het criterium 'bekendheid als zakenstad'. Daarin is Amsterdam dit jaar vierde, met een score van 59 procent (vorig jaar 48 procent).

Een andere verklaring voor de stijging is dat een aantal andere steden, zoals Brussel en Barcelona, op een aantal punten sterker daalde dan Amsterdam, waardoor Amsterdam in relatieve zin goed presteert.

Verder scoort Amsterdam beter op de criteria 'levensstandaard' en 'milieuvervuiling'. Bij het criterium 'gesproken talen' bekleedt Amsterdam dit jaar zelfs de derde positie.

Reageer op dit artikel