nieuws

HR verovert zijn strategische plek

Organisatie & Strategie

HR verovert zijn strategische plek

Vrijwel alle HR-directeuren worden betrokken bij strategische beslissingen binnen hun organisatie. Bijna de helft heeft een plek aan de bestuurstafel, zo blijkt uit Brits onderzoek.Maar de HRM'ers hebben nog wel wat huiswerk te doen.

Onderzoek van Anthony Hesketh van de Lancaster University Management School wijst uit dat 87 procent van de HR-directeuren op executive niveau bij de organisatie betrokken is. 40 procent zit in de raad van bestuur, schrijft Personnel Today.Hesketh zegt dat HR nu deel uitmaakt van de gouden driehoek, samen met de financieel directeur en de CEO.

Desondanks blijkt uit het onderzoek dat de helft van de HRM'ers nog te weinig kennis van de organisatie heeft om aan te kunnen tonen hoe hun werk het functioneren van andere afdelingen beïnvloedt.

Reageer op dit artikel