nieuws

Aantal uitzenduren blijft stijgen

Organisatie & Strategie

Aantal uitzenduren blijft stijgen

In het tweede kwartaal van dit jaar gingen opnieuw meer uitzendkrachten aan het werk dan in het voorgaande kwartaal. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het totaal aantal uitzenduren steeg vorig kwartaal met 0,8 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar. Al sinds het tweede kwartaal van 2013 werken uitzendkrachten meer uren. Eerder maakte het CBS al bekend dat het aantal banen in de uitzendbranche groeit en dat ook op andere plaatsen in arbeidsmarkt sprake is van verbetering. De stijging van het aantal uitzenduren komt vooral door de toename van het aantal langlopende uitzendcontracten, als detachering of payrolling. Die overeenkomsten namen vorig kwartaal toe tot het hoogste niveau ooit. Volgens het CBS hebben steeds meer werknemers een langlopend uitzendcontract in plaats van een vaste aanstelling.

Groei versnelt

De uitzendmarkt vertoont al sinds vorig najaar tekenen van herstel. Vorig jaar waren er in Nederland gemiddeld 196.000 uitzendkrachten aan het werk. Daarvan was nog altijd ruim 60 procent jonger dan 35 jaar. Het aantal uitzendkrachten in de leeftijd van 55 tot 65 jaar stijgt echter ook al meer dan tien jaar. De huidige groei is sinds begin mei 2014 aanzienlijk versneld, ook vergeleken met de eerste vier maanden van dit jaar. De stijging was in die periode met 7 procent het sterkst in de technische sectoren. (Bron: ANP)

Reageer op dit artikel