1. Het laatste HR-nieuws

  2. Actueel & juridisch gecheckt

  3. Direct antwoord op je vraag

Nieuws

AOW-leeftijd in 2028 met drie maanden omhoog

AOW-leeftijd in 2028 met drie maanden omhoog

In 2024 tot 2027 staat de AOW-leeftijd op 67. Carola Schouten (ChristenUnie), minister van Pensioenen, laat nu in een Kamerbrief weten dat de AOW-leeftijd vanaf 2028 op 67 jaar en drie maanden komt te staan.

Foto: Mediamodifier | Pixabay

Overgangsregeling Oekraïners in loondienst vervalt

Gevluchte Oekraïners die in Nederland in loondienst werken, vielen tot voor kort onder een overgangsregeling. Vanaf 1 november vervalt die regeling en mogen ze alleen in loondienst werken als ze van de IND een sticker of een O-document hebben.

Foto: Ezequiel Garrido | Unsplash

Werkgevers bereid tot hogere kilometervergoeding

Twee op de drie werkgevers zijn bereid om een hogere kilometervergoeding te betalen mits de fiscale regels dit mogelijk maken.

Wetgeving en fiscus maken werk salarisprofessional moeilijk

Wetgeving en fiscus maken werk salarisprofessional moeilijk

Meer dan een derde van de Europese organisaties vindt het moeilijk om de loonlijst in de pas te laten lopen met veranderende wetgeving. Gevraagd naar een beoordeling van de eigen vaardigheden op het gebied van verloning, geven bedrijven zichzelf een ruime zes.

Foto: Andrea Piacquadio | Pexels

Nieuwe werknemer mag het vak leren op de werkvloer

Door de krapte op de arbeidsmarkt stellen werkgevers zich flexibeler op tegen kandidaten zonder de juiste diploma's of relevante werkervaring. 93 procent van de werkgevers is bereid de nieuwe werknemers het vak te laten leren op de werkvloer.

Tekenbonus helpt nauwelijks op krappe arbeidsmarkt. Wat werkt wel?

Tekenbonus helpt nauwelijks op krappe arbeidsmarkt. Wat werkt wel?

Bijna een op de vijf werknemers is bang kansen te laten liggen als hij nu niet op zoek gaat naar een andere baan. Werkgevers proberen daarop in te spelen met tekenbonussen, een mooie leaseauto of simpelweg een hoger salaris. Maar werken die lokkertjes wel?

Waarom dé werkgeverslasten niet meer bestaan

Waarom dé werkgeverslasten niet meer bestaan

Nog niet zo lang geleden was het relatief eenvoudig om aan het begin van het nieuwe jaar te vertellen wat de kostenstijgingen en -dalingen voor werkgevers waren. Doordat steeds meer premies gedifferentieerd zijn, is het beeld van de werkgeverslasten niet langer eenduidig.

'Kandidaten stellen hogere eisen dan voor de crisis'

'Kandidaten stellen hogere eisen dan voor de crisis'

Vanuit huis werken, de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen en een betere werk-privébalans. Dat zijn de belangrijkste eisen die werkzoekenden stellen, zegt Martijn Goudswaard, managing director bij Page Personnel, op basis van onderzoek. "HR loopt alleen nog achter de feiten aan."

PW. pensioenspecial: lees 'm nu digitaal

PW. pensioenspecial: lees 'm nu digitaal

Het novembermagazine van PW. staat in het teken van pensioenen en verzekeren. Lees over de nieuwe pensioenwetgeving die in de maak is, de subsidieregeling MDIEU en over duurzame pensioenen.

Foto: Markus Winkler | Unsplash

Dit is het minimumloon in 2022

Vanaf 1 januari 2021 verdient een werknemer van 21 jaar of ouder die fulltime werkt, minimaal 1725 euro bruto per maand. Daarmee stijgt het minimumloon in 2022 met 1,41 procent ten opzichte van de tweede helft van 2021.