blog

Het knagende gevoel

Personeelsmanagement

Het knagende gevoel

In onderzoeken wordt nu het etiket ‘sustainable’ geplakt op wat vroeger gewoon goed werkgeverschap heette. Hoe duurzaam is HR?

Onlangs nam ik deel aan de HRM Network Conference op de Radboud Universiteit in Nijmegen. Deze werd, zoals elke twee jaar, georganiseerd door de gezamenlijke HRM-hoogleraren van Nederland en Vlaanderen. Op deze bijeenkomsten presenteren wetenschappers hun onderzoek aan collega’s en het gaat erom dat zij door de feedback weer verder kunnen en hun onderzoek kunnen verbeteren.

In twee dagen tijd komen er tientallen presentaties langs in parallelsessies, waarvan je dus maar een beperkt deel kunt volgen. Het thema van de conferentie van dit jaar was sustainable HRM. Het was, zoals altijd, een mooie conferentie, waar ik kon genieten van vele goede presentaties en inspirerende en leuke contacten. Ik loop daar altijd met veel plezier rond.

Toch knaagde het na afloop enigszins. Over het thema bijvoorbeeld. Duurzaam ondernemen is een ‘hot topic’ en het is een goede zaak dat het tegenwoordig zoveel aandacht krijgt. Het is van belang dat ook vanuit HR-hoek hier aandacht aan wordt besteed, met name vanuit de vraag: wat kan de HR-professie hieraan bijdragen? Bedenkelijk is echter dat er op onderzoeken nu het etiket sustainable werd geplakt, wat anders bijvoorbeeld gewoon goed werkgeverschap heette.

Maar weinig presentaties gingen echt over de vraag hoe duurzaam HR was en wat dat dan inhoudt. Daarmee dreigen de wetenschappers in dezelfde valkuil te trappen waar consultancybureaus zich al vele jaren schuldig aan maken: inspringen op de hype en dat wat je altijd al deed voorzien van het populaire label, zonder dat de inhoud wezenlijk verandert.

En dan nog een tweede reden van het knagende gevoel. Bij veel presentaties vroeg ik mij af: een mooi onderzoek, maar wat heeft de praktijk hieraan? De maatschappelijke relevantie was nogal eens ver te zoeken. Universiteiten hebben tegenwoordig de mond vol van valorisatie, dat wil zeggen het van waarde laten zijn voor de praktijk van in de wetenschap ontwikkelde kennis. Veel onderzoekers zouden op dit punt wel wat kritischer mogen zijn!

 

Reageer op dit artikel