nieuws

Vier op de tien verpleegkundigen bedreigd

Personeelsmanagement

Vier op de tien  verpleegkundigen bedreigd

Veertig procent van de verpleegkundigen voelt zich wel eens serieus bedreigd. Dit leidt tot uitstroom in de sector.

Uit recent onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat meer dan de helft van de verpleegkundigen in de afgelopen zes maanden te maken heeft gehad met agressie. Meestal doen zij geen aangifte hiervan.

Van de vierhonderd respondenten hebben zelfs enkele tientallen aangegeven dat zij om die reden hebben overwogen ander werk te zoeken. Tweede Kamer-lid Sabine Uitslag (CDA) schrikt van de uitslag van dit onderzoek. ‘Wij kunnen het ons absoluut niet veroorloven dat verpleegkundigen het werkveld vanwege agressie verlaten.'

Volgens Monique Kempff, voorzitter van beroepsorganisatie NU'91, is het probleem veel groter dan men denkt. Kempff stelt dat werknemers in de verpleging dagelijks te maken met verbaal en fysiek geweld. ‘Alleen een mishandelde ambulancebroeder belandt sneller in de media.'

Reageer op dit artikel