nieuws

Nut en noodzaak van coaching

Personeelsmanagement

Nut en noodzaak van coaching

Een disfunctionerende werknemer wekt bij voorbaat twijfels over zijn inzet bij een coachingstraject. Heeft dat traject dan wel zin?

In dit geval is er al een aangetekende brief naar de medewerker gestuurd, waarin de problemen met zijn functioneren aan de orde zijn gesteld. De werknemer bagatelliseert de situatie en stelt zich op het standpunt dat het afgesproken coachingstraject niets te maken heeft met zijn disfunctioneren.

De werkgever twijfelt daarom of hij de zaak niet helemaal zal afblazen, maar dat is niet verstandig. Het is aan te raden om het coachingstraject alsnog te laten plaatsvinden, zodat er een dossier wordt opgebouwd over de werknemer en de klachten over zijn werk. Bij disfunctioneren dient namelijk zowel de werkgever als de werknemer zich in te spannen om het functioneren te verbeteren. De werknemer moet daarbij een eerlijke kans krijgen.
Maar als hij er een loopje mee neemt en na het coachingstraject blijkt dat het functioneren niet is verbeterd, dan staat de werkgever een stuk sterker. Er is dan een betere kans op ontbinding met een lagere vergoeding.

Reageer op dit artikel