nieuws

Werkgevers kunnen stages niet alleen betalen

Personeelsmanagement

Werkgevers kunnen stages niet alleen betalen

VNO-NCW en MKB-Nederland onderschrijven het belang van stageplaatsen voor de opleiding van jongeren. Maar de werkgeversorganisaties vinden dat de overheid daar aan mee moet betalen.

De economische omstandigheden maken het bedrijven niet gemakkelijk om stageplekken aan te bieden. Bovendien hebben veel ondernemers al moeite het eigen personeel aan het werk te houden, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland.

Duizenden scholieren in het middelbaar beroepsonderwijs kunnen na de zomer hun opleiding niet afmaken, omdat ze geen stageplek kunnen vinden. Minister Bussemaker van Onderwijs roept daarom werkgevers op om stageplekken te zoeken binnen hun bedrijf. In reactie hierop pleiten VNO-NCW en MKB-Nederland opnieuw voor een subsidieregeling voor stageplekken in het mbo.

Het voorstel van de subsidies op stageplekken werd vorige maand door de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) gelanceerd. Hierin zijn onderwijsorganen, werkgevers- en werknemersorganisaties en kenniscentra vertegenwoordigd.
Volgens de SBB moeten werkgevers die een stageplek aanbieden voor opleidingen waarvan het lange termijn arbeidsmarktperspectief goed is, maar waar nu een tekort aan stages is, subsidie krijgen. De subsidie zou voor een korte periode van twee jaar moeten gelden.

Reageer op dit artikel