nieuws

E-mail en vergaderingen fnuiken productiviteit

Personeelsmanagement

E-mail en vergaderingen fnuiken productiviteit

Werknemers verspillen te veel tijd aan emails en nutteloze vergaderingen. Dat zeggen HR-managers die zich zorgen maken om de productiviteit.

Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Robert Half, gespecialiseerd arbeidsbemiddelaar op het gebied van financieel, administratief en ondersteunend personeel.

Ruim acht op de tien HR-managers geeft aan dat een deel van de vergaderingen niet productief is. Volgens 7 procent van de HR-managers is zelfs meer dan de helft van de vergaderingen onproductief. De belangrijkste redenen die hiervoor gegeven worden zijn het gebrek aan besluitvorming tijdens de vergadering, een slechte voorbereiding van organisator en deelnemers en het gebrek aan een duidelijke focus tijdens de discussie.

Werknemers ontvangen per dag grote hoeveelheden e-mail en dit groeit: 37 procent van de HR-managers geeft aan dat medewerkers hun zorgen uiten over het stijgende aantal e-mails. De belangrijkste zorg is dat men niet ongestoord het werk af kan maken, dat de productiviteit flink afneemt of dat men overladen wordt met onnodige of irrelevante informatie. Het gebrek aan persoonlijk contact door communicatie via e-mail blijkt vooral een zorg van vrouwelijke HR-managers.

Reageer op dit artikel