nieuws

Ieder jaar 9,6 miljoen werkdagen verloren

Personeelsmanagement

Ieder jaar 9,6 miljoen werkdagen verloren

Eén op de vijf kantoorwerkers meldt zich ziek door winterblues.

Ieder jaar gaan 9,6 Miljoen werkdagen verloren als gevolg van werknemers die te kampen hebben met ‘winterblues’, zo blijkt uit onderzoek van Epson.

Het onderzoek, dat werd afgenomen onder 1000 Britse kantoorwerknemers en dat uitgevoerd werd door Opinium, laat zien dat 20% van de Britten toegeeft zich ziek te melden door de winterblues. Zij die zich ziek melden door deze aandoening, doen dat voor een gemiddelde periode van vier dagen.

Afgenomen motivatie

De resultaten laten zien dat de wintermaanden grote invloed hebben op kantoorpersoneel. 60% van de respondenten geeft aan dat het gedurende deze periode moeilijker is om uit bed te komen. Dit wordt op de voet gevolgd door afgenomen motivatie (59%), depressie (58%), en een verhoogde vatbaarheid voor ziekte (52%). Deze symptomen staan niet op zich: bijna de helft (48%) van de werknemers ziet gedurende de wintermaanden nauwelijks of nooit zonlicht onderweg naar het werk.

Reageer op dit artikel