nieuws

HR moet leren flirten met freelancer

Personeelsmanagement

Als trendwatchers gelijk krijgen, gaan HR-medewerkers veel meer met freelancers samenwerken. Contacten leggen wordt belangrijk. Flirten kan dan helpen.

HR moet leren flirten met freelancer

Werknemers willen in de toekomst steeds minder in loondienst werken. Dit gaat de manier waarop P&O’ers met talentmanagement moeten omgaan drastisch veranderen. “Dat gaat enorme consequenties hebben voor de manier waarop we omgaan met talentmanagement”, aldus HR-deskundige Jaap Paauwe. Houden HR-medewerkers zich nu nog vooral bezig met personeelsleden die binnen hun bedrijf werken, in de komende jaren moeten zij zich steeds meer richten op talenten die buiten de organisatie werken.

Een klik tot stand brengen

Het actief opsporen van talent wordt daarmee een belangrijke taak. HR-medewerkers die weten hoe zij moeten flirten, kunnen zich op dat gebied positief onderscheiden. Flirtcompany.nl leert werkgevers hoe zij dat moeten aanpakken. Het zou vooral draaien om het tot stand brengen van een klik en het creëren van vertrouwen. Dat is extra belangrijk voor HRM’ers die medewerkers van buiten het bedrijf moeten aantrekken.

“Juist met mensen die niet dagelijks bij je naar binnen komen of willen lopen, heb je extra verbondenheid nodig”, zegt Esther Popelier van Flirtcompany.nl. “Je werkt tenslotte samen maar vanaf een afstand: je ziet elkaar niet dagelijks, misschien spreek je elkaar niet eens dagelijks. Wil je verbonden zijn met anderen, dan zul je je hart daarvoor open moeten stellen.”

Communiceren met gevoel

Dat is precies wat de flirtdeskundige bedoelt: bij zakelijk flirten draait het niet om knipogen en drankjes aanbieden, maar om communiceren met gevoel. Popelier: “Als je vertrouwen wilt opbouwen en een ander wilt overtuigen, adviseren of verleiden dan moet er bij die persoon een gevoel ontstaan. En dat gevoel breng je vanuit een emotie, niet vanuit het hoofd.”

Paauwe spreekt vooral over de HR-medewerker die moet leren ‘verbinden’. “De HR-medwerker wordt echt een ‘connector’, verwacht hij. “Iemand die verbindt over de grenzen van zijn bedrijf heen.”

Lees ook: Talentmanagement gaat steeds vaker over ZZP’er

Arbeidsovereenkomst: welke mogelijkheden heeft de werkgever

Reageer op dit artikel