nieuws

Parkeert u even achteruit?

Personeelsmanagement

Parkeert u even achteruit?

Bedrijven moeten hun werknemers verplichten hun auto achteruit in te parkeren op de bedrijfsparkeerplaats.

Dat bepleit leasemaatschappij Athlon woensdag in dagblad Metro. Achteruit ingeparkeerde auto’s zouden bij incidenten een goede veiligheid en doorstroom garanderen. En voor veilige arbeidsomstandigheden hebben werkgevers veel te weinig oog, bepleitten vakbonden vorig jaar.

‘Bedrijven zoals BP en Shell doen dit al, maar andere bedrijven doen er goed aan dit ook verplicht te stellen’, zei Folkert Ruiter van Athlon tegen de krant. Werknemers kunnen dan bij incidenten zoals brand snel hun auto wegrijden, zodat de brandweer alle ruimte krijgt.

Als auto’s niet achteruit ingeparkeerd staan, dan zorgt haast en paniek voor meer risico ‘in een toch al gevaarlijke situatie’. Achteruit inparkeren moet ook zorgen voor minder schade bij het parkeren. De kans dat de bestuurder iets raakt bij het uitrijden is veel kleiner dan wanneer de auto met de neus naar voren is ingeparkeerd. (MediaWatch)

Reageer op dit artikel