nieuws

‘U drinkt te veel’: hoe zeg je dat?

Personeelsmanagement

‘U drinkt te veel’: hoe zeg je dat?

Een toekomstbestendige medewerker blijft up to date qua kennis, maar ook wat betreft gezondheid. Hoe maakt HR dit bespreekbaar?

Hoe een medewerker leeft, heeft veel invloed op hoe een medewerker presteert. De medewerker van de toekomst kan dus reflecteren wat hij aan kennis en kunde nodig heeft om te blijven presteren, maar ook op de vraag: ben ik wel gezond? Kasper Boon, hoofd opleidingen bij Hema-Academie, en Martin Hersman, Chief Vitality Officer bij leiderschapsinstituut De Baak, bespreken in de uitzending van People Power Radio hoe werkgevers hun mensen hierbij kunnen ondersteunen. Boon: ‘Het is heel merkwaardig dat je als medewerker wel wordt beoordeeld hoe je functioneert, terwijl wanneer mensen er met het petje naar gooien te veel zuipen en eten, dan mag dat niet besproken worden. Dat kan niet meer in deze tijd!’ Hoe maken werkgevers dit dan bespreekbaar? Beluister hier het fragment:

TIP: Leer hoe u de leefstijl van uw werknemer bespreekbaar maakt op de cursusdag Inmengen in het privéleven van uw werknemer op 5 november. 
Reageer op dit artikel