nieuws

Ziekmelden? Via de app graag!

Personeelsmanagement

Ziekmelden? Via de app graag!

Medewerkers vragen steeds meer om mobiele apps om hun HR-zaken te regelen. Deze HR-zaken regelen ze het liefst mobiel.

Even het rooster checken op je smartphone of je ziekmelding doen via de app. Medewerkers willen meer en meer hun HR-zaken regelen via hun mobieltje of tablet. De vraag hiernaar groeide het afgelopen jaar van 36 naar 41 procent. Werknemers vragen namelijk steeds meer eigen regie over hun HR-zaken: zeven op de tien vindt dit belangrijk.
Dit blijkt uit het jaarlijkse HR Benchmark-onderzoek van clouddienstverlener Raet. Het bedrijf ondervroeg hiervoor 1.146 Nederlandse werknemers, 506 HR-managers en 117 bestuurders uit verschillende branches.

Liefst via de app: rooster en ziekmelding

Tijdbesparing, dat is de belangrijkste reden voor medewerkers om zaken via de mobiele app te regelen. Ook vinden ze het belangrijk dat ze hun HR-zaken tijd- en plaatsonafhankelijk kunnen uitvoeren (32 procent); mobiele apps kunnen hen hierbij goed ondersteunen. HR-processen die medewerkers het liefst via een HR-app willen regelen zijn het inzien van het rooster en ziekmeldingen doen (beide 66 procent), gevolgd door roosterwijzigingen doorgeven (63 procent) en het bekijken van salarisstrookjes (58 procent).
Voor HR staat er in 2016 een belangrijke taak te wachten op het gebied van mobiele apps, stelt Josh Bersin, directeur en oprichter van consultancybureau Bersin by Deloitte in het nieuwe rapport Predictions for 2016. HR moet zich namelijk veel meer gaan bemoeien met het bouwen van apps voor de organisatie. In het bijzonder op het gebied van gebruiksgemak. HR weet namelijk hoe medewerkers hun werk beleven. Het bouwen van mobiele apps die echt aanslaan en het werk vergemakkelijken, is dus mede een taak van HR, zo stelt Bersin. Lees meer in het bericht ‘HR moet leren mobiele apps te bouwen’ op het platform Over eHRM.

Medewerker aan het roer

HenkJan van Commenee, productmanager e-HRM bij Raet: ‘Het onderzoek laat zien dat 64 procent van de medewerkers hun HR-zaken graag tijd- en plaatsonafhankelijk wilt regelen. Medewerkers vinden het steeds belangrijker dat ze zelf aan het roer staan van alles wat met hun eigen HR te maken heeft. Ze verwachten steeds meer van hun werkgever dat zij dit digitaal ondersteunen.’

Reageer op dit artikel