nieuws

Crisis voorbij? Werknemer merkt er niks van

Personeelsmanagement

Crisis voorbij? Werknemer merkt er niks van

De crisis mag dan op z’n retour zijn, medewerkers merken er weinig van. De werkdruk is nog nooit zo hoog geweest.

Dat laat grootschalig onderzoek van vakbond FNV zien. In alle sectoren blijken werkgevers zorgen te hebben over het betalen van de rekeningen en over de ‘overblijfselen’ van hun pensioen. 60 procent van de werknemers geeft ook aan regelmatig onder enorme tijdsdruk te werken. Zo meldt het AD dinsdag op de eigen website.

Salarissen blijven achter en de armoede onder werknemers groeit, zo stelt Marc van Veldhoven. De Tilburgse hoogleraar Werk, Gezondheid en Welbevinden noemt de FNV-resultaten in het AD ‘een goede weerspiegeling van het soort economie dat we nu zijn’. Volgens hem werken Nederlandse werknemers internationaal genomen ‘intensief’, maar is dat niet eeuwig vol te houden. Met alle gevolgen voor werkgevers en hun klanten. ‘Het is een dun lijntje tussen ‘lekker druk’ en ongelukken’, aldus Van Veldhoven in het AD.

Onlangs liet eerder onderzoek van het CBS al zien dat de arbeidsproductiviteit sinds de crisis is gestegen, maar dat werknemers hun personeel daar de afgelopen jaren niet naar hebben beloond.

Lees het volledige bericht op AD.nl

Reageer op dit artikel