nieuws

ABN AMRO werft starters met escape room

Personeelsmanagement

ABN AMRO werft starters met escape room

Bij de werving van nieuwe werknemers een escape room inzetten. Dat gaat ABN AMRO doen om studenten en jonge professionals uit te dagen om onder tijdsdruk een aantal vraagstukken op te lossen.

Profielschets

Doel van de escape room, die de naam Unigma heeft gekregen, is de deelnemers op speelse wijze te confronteren met hun sterke en zwakke eigenschappen. Zo ontstaat een persoonlijke profielschets, die starters helpt om zich te profileren op de arbeidsmarkt. De verplaatsbare escape room reist de komende maanden door het land.

Tessa van Berckelaer van ABN AMRO Recruitment: ‘Voor pas afgestudeerde studenten is het direct na hun studie vaak niet duidelijk hoe ze zich op de arbeidsmarkt kunnen onderscheiden en welke baan bij hen past. De Unigma helpt ze ontdekken waar hun persoonlijke kwaliteiten en talenten liggen.’

Zo laat ABN AMRO studenten op een andere manier kennismaken met de bank en krijgt tegelijkertijd goed zicht op starters met de juiste mentaliteit om bij hen te werken: ambitieus, proactief en ontwikkelingsgericht.

Psychologische test voor werving

Deelnemers worden getest op vier onderdelen: ruimtelijk inzicht, logica, zintuigelijk inzicht en samenwerking. De challenges die de studenten in de escape room uitvoeren zijn gebaseerd op de gerenommeerde methodiek van de Myers-Briggs type indicator (MBTI).

Uiteindelijk krijgen de deelnemers met een rapport inzicht in hun persoonlijkheid. Het is voor het eerst dat een psychologische test voor werving is toegepast in een escape room.

Samenwerken, communiceren, leiderschap

In het hele land worden inmiddels escape rooms ingezet bij trainingen en voor het meten van competenties tijdens groepsprocessen. Via camera’s in de afgesloten kubus observeert en registreert onderzoeker Thom van der Meer van Friesland Boeit het gedrag van de groepen.

Met een zelf ontwikkeld analysemodel worden sociale vaardigheden en competenties gemeten: samenwerken, communiceren en leiderschap. ‘De scores uit onze rapportage kunnen zowel op team- als afdelingsniveau benut worden.’

Lees op PW de Gids waarom de gemeten competenties waardevol zijn voor trainingen en hoe teams en afdelingen met de verkregen inzichten nieuwe afspraken maken om hun prestaties en functioneren te verbeteren.

Reageer op dit artikel