nieuws

De employee experience is de toekomst: 10 HR-trends

Personeelsmanagement

2017 is het jaar waarin HR-leiders de focus op consumenten en digitaal aan de HR-functie zullen moeten toevoegen.

De employee experience is de toekomst: 10 HR-trends

2017 is het jaar waarin HR-leiders de focus op consumenten en digitaal aan de HR-functie zullen moeten toevoegen. Om zo een employee experience te creëren die gelijkstaat aan de beste customer experience.

Hierdoor presteren medewerkers beter, zeggen ze hun baan minder snel op en voelen ze zich verantwoordelijker voor de bedrijfsresultaten. Maar hoe zorgt u er nu voor dat werknemers bevlogen zijn en hoe vergroot u dat werkgeluk op de werkvloer? Breng de employee experience allereerst in kaart.

Tip! Op pwnet.nl leest u hoe u dat doet en op welke punten HR daartoe moet letten

De werkvloer van de toekomst

Bijna elke organisatie ondergaat vandaag de dag een digitale transformatie. In de cloud en mobiel werken, kunstmatige intelligentie en de almaar toenemende automatisering kunnen bijna elk bedrijfsaspect transformeren. Toekomstgerichte HR-afdelingen vormen HR dan ook om om een customer experience te bieden waarbij de mens centraal staat en waarbij de laatste technologieën worden ingezet.

Na de transformatie van de media, detailhandel, transportsector en het onderwijs is het de beurt aan HR. Digitale- en consumentenmarketing eisen nieuwe manieren van recruitment, van werken, van leren en van het boeien van medewerkers.

Nieuwe HR-oplossingen creëren

Maar focussen op consumenten en digitaal is veel meer dan enkel het invoeren van nieuwe HR-oplossingen. Om medewerker- en computergericht te zijn, moet je niet alleen over een nieuwe mindset beschikken. Maar zeker ook over een reeks klantgerichte en technologische vaardigheden om nieuwe HR-oplossingen te creëren.

Echter, vóór alles vraagt de focus op consument en digitaal om een geloof in de kracht van het inzetten van de nieuwste consumententechnologieën voor HR. En dit begint met de vraag hoe je als bedrijf potentiële nieuwe medewerkers bindt.

Agile, klantgericht en digitaal

Kortom, 2017 is het jaar voor HR om zich voor te bereiden om agile, klantgericht en digitaal te worden. Hiertoe ziet workplace futurist Jeanne Meister tien HR-trends voor 2017. Woensdag 1 februari leest u deel 1: van het starten van een pilot met een chatbot tot en met het focussen op het creëren van een fascinerende employee experience.

En het zijn de leiders en managers die zorgen voor de basis van een positieve employee experience. Met de zes Human Workplace Practices kunt u deze positieve employee experience verder versterken, dit zijn onder meer vertrouwen in de organisatie, leuke collega’s, betekenisvol werk en feedback en herkenning.

Lees hier over de trends 6 tm 10.

Bron: Forbes, Jeanne Meister, Workplace Futurist

Reageer op dit artikel