nieuws

Eerste vier organisaties erkend als Great Place to Work Certified

Personeelsmanagement

Eerste vier organisaties erkend als Great Place to Work Certified

Organisaties die een cultuur van vertrouwen, trots en plezier hebben, presteren beter. Hier als organisatie in uitblinken is een prestatie om trots op te zijn. Dat stelt Great Place to Work Nederland, die daarvoor een een nieuwe vorm van erkenning in het leven heeft geroepen.

Deze aandacht geeft de organisatie wereldwijd door goed werkgeverschap te erkennen via de titel Best Workplace. Deze lijst wordt in Nederland jaarlijks in maart bekendgemaakt. Echter, vanuit de overtuiging dat goed werkgeverschap sneller erkend mag worden, breidt Great Place to Work vanaf dit jaar haar erkenning uit met een tweede titel: Great Place to Work Certified.

Directe erkenning via Great Place to Work Certified

Door het gebruik van Great Place to Work Certified kan een organisatie direct erkend worden en er mee naar buiten treden. Erkenning hoeft niet meer te wachten tot het jaarlijkse Best Workplaces event. Via deze extra titel ter erkenning van goed werkgeverschap streeft Great Place to Work Nederland ernaar om nog meer organisaties te stimuleren om binnen hun organisatie mensen op de eerste plek te zetten.

Top 10 Best Workplaces per categorie

De lijst van Best Workplaces in maart blijft in aangepaste vorm bestaan. Vanaf maart 2019 publiceren wij jaarlijks een Top 10 Best Workplaces per categorie (Multinational, Large, Medium en Small). Hiermee willen wij middels het Best Workplaces event extra aandacht geven aan de organisaties die uitblinken. Zij verdienen een podiumplek voor hun prestaties. De top 10 van elke categorie van Great Place to Work Certified organisaties mag zich vanaf maart een jaar lang een Best Workplace noemen.

Criteria van de erkenning

Indien de resultaten van een organisatie voldoen aan de onderstaande criteria, dan is die organisatie direct een Great Place to Work Certified:

  • Een score van 70 procent of hoger op het medewerkersonderzoek (Trust Index)
  • Vereiste respons op het medewerkersonderzoek (afhankelijk van de organisatie-omvang)
  • 21 punten of meer op de analyse van de organisatiecultuur (Culture Audit)

Tijdslijn

Na de terugkoppeling van de resultaten laat de organisatie direct weten of een organisatie een Great Place to Work Certified is en vanaf die maand mag de organisatie een jaar lang deze titel dragen. Vanuit de groep gecertificeerde organisaties worden per categorie de Top 10 Best Workplaces van het jaar geselecteerd. Deze top maakt Great Place to Work in maart 2019 bekend tijdens het Best Workplaces event.

Vier gecertificeerde organisaties

In de maand juli zijn de volgende organisaties erkend als Great Place to Work Certified:

  • JINC
  • Macaw
  • Dopper
  • Robin Radar Systems

 

Reageer op dit artikel