nieuws

Succesvol talentbeleid is geen copy-paste

Personeelsmanagement

Topmanagers van grote bedrijven zien het identificeren, ontwikkelen en benutten van talent als een essentiële factor in het succes van hun organisatie. Tegelijkertijd worstelen ze met een effectieve invulling van hun talentbeleid.

Succesvol talentbeleid is geen copy-paste

Ontdekken welke insteek en aanpak in talentontwikkeling het beste bij de organisatie past, is volgens wetenschappers Marian Thunnissen en Peter Bos dan ook makkelijker gezegd dan gedaan. Thunnissen, lector Dynamische Talentinterventies bij Fontys Hogeschool, is gepromoveerd op een onderzoek naar talentmanagement bij Nederlandse universiteiten. Bos is onderzoeker aan het Fontys-lectoraat Dynamische Talentinterventies en is afstudeercoördinator aan de Fontys-opleiding Human Resource Management. Samen schreven zij het handboek Talent mobiliseren.

Programma’s vaak niet succesvol

Thunnissen en Bos zien dat veel organisaties inmiddels een programma voor talentontwikkeling hebben opgezet. Maar lang niet alle programma’s zijn even succesvol. Sommige zijn zelfs stopgezet. Deze zorgelijke ontwikkeling was voor hen de reden voor het schrijven en samenstellen van Talent mobiliseren.

Talentbeleid is geen copy-paste

“We zien dat veel organisaties voor hun talentvraagstukken andere bedrijven imiteren of teruggrijpen op karig onderbouwde managementboeken en talentscans”, zeggen de samenstellers. “Maar talentbeleid is geen kwestie van copy-paste, het vraagt om maatwerk. Zeker gezien de drie trends die de huidige arbeidsmarkt domineren: digitalisering en robotisering, de flexibilisering van arbeidsrelaties en de noodzaak tot meer diversiteit en het opheffen van de ongelijkheid op de arbeidsmarkt.”

Belangrijke vragen over personeelsbestand

“Door deze technologische, economische en maatschappelijke ontwikkelingen worden bedrijven geconfronteerd met belangrijke vragen over hun personeelsbestand”, aldus Thunnissen en Bos. “Hebben we werknemers met de juiste competenties en specialistische kennis in huis? Zijn we in staat om genoeg jong talent aan te trekken? Is ons zittende personeel in staat en bereid om mee te groeien met de veranderende eisen? Hoe halen we het beste uit onze mensen?”

Leestip!

Leestip!

Talent mobiliseren

Met het nieuwe standaardwerk willen Thunnissen en Bos een brug slaan tussen de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van talentontwikkeling en de weerbarstige praktijk. “We brengen tal van vraagstukken uit de praktijk aan de orde. Denk aan het gebruik van talentscans of het ontwikkelen en benutten van talent in teamverband. Maar ook aan de rol van de leidinggevende, de ethische vraagstukken bij het mobiliseren van talent en de manier waarop een HR-afdeling effectieve interventies kan ontwikkelen. Het liefst natuurlijk evidence-based, op basis van solide wetenschappelijke theorieën – maar altijd met de slag naar de praktijk.”

Reageer op dit artikel