nieuws

HR mist kans om eigen waarde aan te tonen

Persoonlijke ontwikkeling

HR mist kans om eigen waarde aan te tonen

De helft (48,5%) van de HR-professionals denkt dat het niet mogelijk is de financiële invloed van investeringen in talent met enige nauwkeurigheid te kunnen berekenen. Een gemiste kans.

Dat stelt  Lumesse, leverancier van oplossingen voor talentmanagement, na onderzoek onder HR-professionals bij ruim tachtig grote ondernemingen.

Talent wordt door HR-professionals nog altijd gezien als een sleutel tot zakelijk succes.  Hoewel 67 procent van de HRM’ers denkt dat het nodig is om een sterke business case voor investeringen in talentprogramma’s te presenteren , acht nog geen een op de drie (29,5%) respondenten zich daar ook toe in staat. Bijna de helft denkt dat de meeste van zijn of haar HRM-collega’s daar evenmin de vaardigheden toe heeft.

Lumesse ziet vier verschillende stappen die noodzakelijk zijn om op effectievere wijze de ROI van talentprogramma’s te kunnen bepalen:

  • Betrek de juiste mensen: Het is van belang de relatie tussen HR en andere afdelingen te versterken. HR-professionals kunnen hierdoor collega’s in andere disciplines vragen naar hun mening over verschillende methoden om de ROI te meten.
  • Nieuwe vaardigheden: HR-professionals moeten zich nieuwe vaardigheden eigen maken die hen in staat stellen met vertrouwen een overtuigende business case op te stellen om het rendement op investeringen in talent aan te tonen.
  • Technologie en datagestuurde HR-initiatieven: Technologie kan HR-professionals de zakelijke inzichten en analysemogelijkheden bieden die noodzakelijk zijn om de bedrijfsprestaties te optimaliseren.
  • Strategiekaarten in actie: De strategiekaarten die door Robert Kaplan van de Harvard Business School zijn ontwikkeld maken het mogelijk een evenwichtiger model in te zetten voor het beoordelen van de ROI op investeringen in talentprogramma’s. Zowel financiële als niet-financiële maatstaven worden hierbij gehanteerd.
Reageer op dit artikel