nieuws

Lekker lezen: dit zijn de nieuwe boeken van PW.

Persoonlijke ontwikkeling

Lekker lezen: dit zijn de nieuwe boeken van PW.

De zomertijd is een uitgelezen moment om lekker te lezen en eindelijk eens de tijd te nemen voor de vakliteratuur. Deze boeken verschenen de eerste helft van het jaar bij PW.


HR Impact

Maarten van Beek
ISBN: 9789462155473

HR IMPACT is een eigenwijs en innovatief HR-vakboek. Het beschrijft de klassieke HR-thema’s zoals performancemanagement, talentmanagement en leiderschapsontwikkeling, maar ook de thema’s van de 21ste eeuw, zoals robotisering en digitalisering en employee experience. Auteur en HR-directeur Maarten van Beek duikt in elk van deze thema’s aan de hand van een visie, een theoretische beschouwing en een case die beschrijft waarop HR in de praktijk echt impact kan hebben.

Meer informatie en bestellen


De Leer(r)evolutie

Jeroen Busscher
ISBN: 9789462155886

Managementdenker en rasverteller Jeroen Busscher laat in ‘De Leer(r)evolutie’ zien waarom leren verandert, wat je dan wel moet leren en hoe je leert leren. Daarnaast gaat hij in op de vraag hoe organisaties hun medewerkers optimaal kunnen ondersteunen in het leren. Jeroen Busscher schrijft op zijn geheel eigen wijze, waardoor ook dit boek weer barstensvol staat met anekdotes, sprekende voorbeelden, heldere analyses, down to earth inzichten en natuurlijk, heel veel relativerende humor. Dit alles maakt ‘De Leer(r)evolutie’ een onmisbaar boek voor niet alleen de ambitieuze professional, maar voor iedereen die nieuwsgierig is naar de ontwikkelingen op het gebied van werken en leren en die zich hier een visie over wil vormen.

Meer informatie en bestellen


Strategisch Talentmanagement in Beweging

Boudewijn Overduin, Rino Schreuder, Simon Noorman

ISBN: 9789462155121

Talentmanagement in Nederland moet ook strategisch scherp aan de wind kunnen varen. Dit boek geeft een boost aan het strategisch gehalte van de talentpraktijk. Organisaties doen zich strategisch tekort met een algemeen, op iedere medewerker gericht talentmanagement. Uitgaan van ieders talent, groei en ontwikkeling is noodzakelijk, maar strategisch absoluut onvoldoende. Hoe kom je van ‘gewoon’ talentmanagement naar strategisch talentmanagement? Daarop geeft dit boek antwoord. Het onderscheidt zich daarmee van andere publicaties over talentmanagement.Organisaties worden steeds vaker anders ingericht dan voorheen. Wendbaarheid speelt daarbij een leidende rol. Dit boek beschrijft een heldere, strategische aanpak van talentmanagement waarin strategie en talent transparant, maar ook heel fluide aan elkaar gekoppeld worden.

Meer informatie en bestellen


 De AVG: Alles wat u moet weten over de verwerking van persoonsgegevens

Ineke van de Pas, Lieke van den Eijnden, Rein van den Bosch, Stefan Jansen
ISBN: 9789462155800

Met de inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming per 25 mei 2018 zijn er nieuwe privacyregels waaraan de werkgever zich dient te houden. Dit boek geeft een handreiking hoe, zowel juridisch als praktisch, om te gaan met deze nieuwe en strengere regels.

 

 

Meer informatie en bestellen


 Handboek Werving & Selectie 2018

Loek Wijchers, Annemarie Stel & Jacco van den Berg
ISBN: 9789462155725

Het Handboek Werving en Selectie is sinds 1992 een beproefde gids voor iedereen die te maken heeft met het werven en selecteren van (de juiste) medewerkers. Ook deze nieuwste versie behandelt uitgebreid wat bewezen succesvol is in werving en selectieland. Om te voorkomen dat met moeite aangetrokken medewerkers de organisatie al weer snel teleurgesteld verlaten, zijn er vele tips, tools en stappenplannen opgenomen over de inrichting van een effectief introductie- en ontwikkelprogramma. Andere onmisbare hulpbronnen zijn de talloze voorbeeldbrieven, uitnodigingsmails, intakeformulieren, schema’s, checklists, stappenplannen, do’s and don’ts en een overzicht van de meest actuele wet- en regelgeving.

Meer informatie en bestellen


 Recruitment 3.0

Jacco Valkenburg
ISBN: 9789462155787

We zijn beland in de derde generatie van digitalisering waarin sociale media en mobiele technologie gemeengoed zijn geworden. De fase van disruptieve technologieën die ook werving en selectie van personeel enorm en snel gaan verbeteren zoals artificiële intelligentie, machine learning, big data, blockchain, virtual reality en chatbots.  Het boek Recruitment 3.0. beschrijft alle nieuwe disruptieve technologieën en hun toepassingen op het gebied van werving- en selectie van personeel. Het boek is geschreven voor iedereen die naar het ‘Expertniveau’ van recruitment wil gaan.

Meer informatie en bestellen


Memo Plus Arbeidsovereenkomst en Ontslag 2018

J.J. Nuijten, mr. D.J. Buijs, mr. drs. C. Dekkers, mr. J.A. Hofsteenge, mr. J.J. Veld, mr. drs. C.H.J. van Leeuwen (hoofdredacteur), mw. drs. K.E.M. van der Hoeven, mw. mr. H. Dammingh
ISBN: 9789462155770,

In deze uitgave, waarvan ieder jaar een bijgewerkte editie verschijnt, wordt alle relevante informatie geboden over het onderwerp arbeidsovereenkomst en ontslag. De inhoud van dit boek wordt niet gevormd door één rechtsgebied, maar biedt een combinatie van verschillende onderwerpen die van belang zijn voor (met name) personeelsfunctionarissen binnen bedrijven en instellingen. Voor alle onderwerpen zijn experts geselecteerd die vanuit hun deskundigheid op het betreffende vakgebied meewerken aan dit Memo Plus.

Meer informatie en bestellen


 Praktijkgids Arbeidsrecht

Praktijkgids ArbeidsrechtMr. dr. Mark Diebels
ISBN: 9789462155558

In de Praktijkgids Arbeidsrecht vindt u de informatie die u nodig heeft om in arbeidsrechtelijke zaken passende beslissingen te kunnen nemen. De toepassing van wettelijke rechten en plichten staat in deze publicatie centraal en u krijgt diverse tips en voorbeelden.

 

 

 

Meer informatie en bestellen

Reageer op dit artikel