
Arbeidsvoorwaarden regel je in de individuele arbeidsovereenkomst , maar ook in de collectieve arbeidsovereenkomst en de personeelsgids. Wat staat waar?
Arbeidsvoorwaarden regel je in de individuele arbeidsovereenkomst , maar ook in de collectieve arbeidsovereenkomst en de personeelsgids. Wat staat waar?
Bij ontslag met wederzijds goedvinden zijn werkgever en de werknemer het er over eens zijn dat de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd. Wat zijn de aandachtspunten?
Wanneer sluit je een thuiswerkovereenkomst en bestaat het recht op thuiswerken? Dit en meer in de praktijkgids Thuiswerken.
Loonkostenvoordeel (LKV), lage inkomensvoordeel (LIV), deze regelingen die stimuleren dat je mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt in dienst neemt. Hoe werkt dat precies?
Wil je een arbeidsovereenkomst aangaan, dan moet volgens de wet aan een aantal eisen worden voldaan. Lees meer in de praktijkgids.
Bij payrolling gaat de werkgever een arbeidsovereenkomst aan met de payrollonderneming. Wat is het precies? En wat is het verschil met een uitzendovereenkomst.
Als werkgever ben je aan de werknemer loon verschuldigd. Uitgangspunt hierbij is geen arbeid, wel loon, tenzij het niet-verrichten van de arbeid voor rekening van de werknemer komt. Hierover lees je alles in deze praktijkgids over recht op...
Een collectieve actie kan in verschillende vormen voorkomen. Collectieve acties worden veelal onderscheiden naar het actiemiddel, naar het doel van de actie en naar het al dan niet georganiseerd zijn van de actie. Hierover lees je alles in deze...
In de wet is een limitatieve opsomming gemaakt van gronden waar de beëindiging van een arbeidsovereenkomst op gebaseerd kan worden. Hierover lees je alles in deze praktijkgids over ontslaggronden.
Als een werkgever ontslag op staande voet geeft, eindigt het dienstverband met onmiddellijke ingang. Hierover lees je alles in deze praktijkgids over ontslag op staande voet.
Als een arbeidsovereenkomst door of vanwege de werkgever wordt beëindigd, heeft de werknemer in veel gevallen recht op een vergoeding. Hierover lees je alles in deze praktijkgids over vergoedingen.
De statutair bestuurder heeft al sinds jaar en dag een bijzondere positie in het arbeidsrecht. Hij of zij heeft namelijk veel minder ontslagbescherming dan ‘reguliere’ werknemers. Hierover lees je alles in deze praktijkgids over ontslag van een...