nieuws

Terugbetalen vertrekpremie bij SNS

Uitstroom

Terugbetalen vertrekpremie bij SNS

De top van SNS moest een vertrekpremie terugbetalen. Volgens de commissarissen ging het echter niet om een een vertrekpremie.

De vertrokken SNS-topman Ronald Latenstein moest zijn salaris terugbetalen. Dat heeft het ministerie van Financiën dit voorjaar  geëist van SNS Reaal. Dit staat in het boek De Val van SNS Reaal van vijf journalisten van Het Financieele Dagblad, aldus de krant.

SNS Reaal had Latenstein een half jaarsalaris, 250.000 euro bruto, meegegeven bij zijn vertrek in februari. Het ministerie, sinds 1 februari eigenaar van SNS Reaal, hoorde pas van de uitkering nadat minister Jeroen Dijsselbloem in de Tweede Kamer had verklaard dat de SNS-top geen cent had meegekregen.

Onbegrip
Die eis van Financiën veroorzaakte onbegrip bij de commissarissen. Zij stelden dat er geen sprake was van een gouden handdruk of vertrekbonus, maar van het naleven van een contractueel overeengekomen opzegtermijn.

Vanaf 1 januari veranderen de regels voor een gouden handdruk. Wilt u toch de vertrekpremie nog veiligstellen het komen jaar? Lees: Zo kan de ontslagvergoeding veiliggesteld in 2014

Reageer op dit artikel