Redactie

De redactie van PW. zorgt ervoor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van HR en personeelsmanagement.

Sara Crisi: "Een HR'er is de onofficiële advocaat, psycholoog, carrièreplanner, peacemaker en leraar"  

Sara Crisi: "Een HR'er is de onofficiële advocaat, psycholoog,...

In de Spotlight-rubriek geven HR'ers hun visie op het HR-vak, delen ze verschillende ervaringen en krijgen we een kijkje in hun persoonlijke drijfveren.

In een kwart van de organisaties in die meededen aan het PW.-onderzoek waren er de afgelopen jaren één of meerdere incidenten van grensoverschrijdend gedrag (foto: Shutterstock).

PW.-onderzoek: veilig werken draait om gedrag, minder om beleid

In een kwart van de organisaties is er dit jaar een incident geweest van ongewenst gedrag, dat bovendien formeel bekend is geworden. Dat blijkt uit de enquête van PW. waarin we HR-professionals vroegen hoe het gesteld is met de sociale...

Checklist: beëindigingsovereenkomst

Checklist: beëindigingsovereenkomst

Wanneer werkgever en werknemer de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden beëindigen, is een beëindigingsovereenkomst vereist. Wat moet er in deze overeenkomst komen te staan? De verschillende onderdelen op een rij.

Foto: Agence Olloweb | Unsplash

Checklist: screening van personeel

Het recht op privacy is een groot goed. Toch kan een HR-professional veel doen om er voor te zorgen dat hij weet wie hij aanneemt. Het ministerie van Justitie en Veiligheid zet alles wat mag en wat moet bij de screening van personeel op een rij.

Compensatieregeling transitievergoeding bij bedrijfsbeëindiging wegens ziekte van de baan

Compensatieregeling transitievergoeding bij bedrijfsbeëindiging...

De compensatie voor kleine werkgevers bij bedrijfsbeëindiging vanwege ziekte van de werkgever zal niet in werking treden.

73,7 miljoen van STAP-budget naar SLIM-regeling

73,7 miljoen van STAP-budget naar SLIM-regeling

Een deel van het STAP-budget wordt in 2024 ingezet voor verhoging van de SLIM-regeling. Aan de SLIM-regeling wordt tijdelijk een voorziening voor individuele scholing toegevoegd.

Prinsjesdag 2023: de wijzigingen voor HR

Prinsjesdag 2023: de wijzigingen voor HR

Op Prinsjesdag 2023 lees je alle belangrijke highlights voor HR als eerste op PW. Met onder meer nieuws over STAP en de compensatie transitievergoeding bij bedrijfsbeëindiging wegens ziekte werkgever.

"Dit tachtigste jubileumjaar krijgen alle medewerkers een exemplaar van het testament met de visie van de oprichter van IKEA: ‘Een beter dagelijks leven creëren voor zo veel mogelijk mensen", zegt Tamara Hilgers in het interview met PW. (foto: Guido Benschop).

Bekijk hier PW. magazine #5 (september 2023)

Interview Tamara Hilgers, HR-directeur IKEA: 'We zijn soms te bescheiden' ● Subsidies en fondsen voor een leven lang leren ● Nieuwe vormen van verlof

Zo voer je een verzuimgesprek

Zo voer je een verzuimgesprek

Verzuim is duur. Wanneer een werknemer dus een onverwachts hoog ziekteverzuim heeft, of zich opvallend vaak op bepaalde dagen in de week ziek meldt, is het tijd voor een goed gesprek. Hoe voer je een verzuimgesprek?

Rechten en plichten werknemers bij een hittegolf

Rechten en plichten werknemers bij een hittegolf

Hoe warm het ook is, werknemers moeten in principe ook bij een hoge temperaturen gewoon op het werk verschijnen. Maar de wet stelt wel dat de temperatuur op de werkplek de gezondheid van de werknemers niet mag schaden.