Redactie

De redactie van PW. zorgt er voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van HR en personeelsmanagement.

Checklist Exitgesprek

Een goed exitgesprek wint ambassadeurs en levert waardevolle feedback voor leidinggevende en HR. Wat is goed om te bespreken?

Geef je op voor de nieuwe PW. rubriek

In de nieuwe rubriek geven HR’ers hun visie op het HR-vak, delen ze ervaringen en krijgen we een kijkje in hun persoonlijke drijfveren. Doe jij ook mee?

Van minimum maandloon naar uurloon

Het minimumloon gaat nog verder omhoog. Vanaf 1 januari 2024 wordt het wettelijk minimumloon namelijk niet meer berekend per maand, maar per uur.

PW. lanceert nieuwe website

PWnet.nl is geheel vernieuwd! Met meer dan 1.500 voorbeelddocumenten, FAQ’s en praktische tools zet PW. jou op voorsprong bij de meest voorkomende HR-vraagstukken.

Vaststellingsovereenkomst: werknemer heeft recht op bedenktijd

Wanneer werknemer en werkgever samen besluiten de arbeidsovereenkomst te beëindigen, kunnen ze dit doen met een beëindigingsovereenkomst. Deze overeenkomst wordt in de praktijk vaak uitgewerkt in een (schriftelijke) vaststellingsovereenkomst (VSO).

Ziekteverzuim: de rechten en plichten van werkgevers

Verzuim is een kostbare zaak voor werkgevers. Wie fouten maakt, komt vaak voor nog veel hogere kosten te staan. Wanneer een werknemer zich ziek meldt, is het daarom in ieders belang dat alle procedures zorgvuldig worden doorlopen.

Versterking positie klokkenluiders dwingt bedrijven interne procedures aan te scherpen

Het wetsvoorstel dat de bescherming van klokkenluiders uitbreidt, is aangenomen door de Eerste Kamer. Eerst intern misstanden melden is niet meer noodzakelijk. De aanpassing heeft gevolgen voor bedrijven met meer dan vijftig werknemers.

Zo voer je een verzuimgesprek

Verzuim is duur. Wanneer een werknemer dus een onverwachts hoog ziekteverzuim heeft, of zich opvallend vaak op bepaalde dagen in de week ziek meldt, is het tijd voor een goed gesprek. Hoe voer je een verzuimgesprek?