Mike Hoogveld. (C) Roel Dijkstra Fotografie / Fred Libochant

Mike Hoogveld: 'De hardste succesfactor is het werken in...

Mike Hoogveld onderzocht voor zijn promotie wat het werken in wendbare teams oplevert. "Werken in multidisciplinaire teams zet iets moois in gang: de klant wordt beter bediend en personeel ervaart het werk als leuker."

HR is zelden koploper in agile werken

HR is zelden koploper in agile werken

In verhouding met de bredere organisatie blijkt de HR-afdeling nog maar beperkt bezig te zijn met agile werken, denken en organiseren. Met als gevolg dat zij hierdoor ook als minder geloofwaardige partner wordt gezien bij agile transformaties.

Agile werken: geleidelijk of met een Big Bang?

Agile werken: geleidelijk of met een Big Bang?

Je wilt de structuur van je organisatie omgooien. Die organisatie moet agile gaan werken. Maar hoe pak je dat aan? Langs de lijnen van de geleidelijkheid of met één grote klap?

'Tussen aanklooien en een blauwdruk zit veel ruimte'

'Tussen aanklooien en een blauwdruk zit veel ruimte'

Organisaties willen wendbaar zijn, maar wat is dat? En hoe houd je dan nog controle? Professor Ron Meyer is gespecialiseerd in het onderwerp. "Je bouwt de weg terwijl je erop loopt."

Jildau Piena (DNB): 'Wij zijn als HR nog echt van het menselijk contact'

Jildau Piena (DNB): 'Wij zijn als HR nog echt van het menselijk...

Zeg 'De Nederlandsche Bank (DNB)' en veel mensen denken aan kluizen en goudstaven. Traditioneel en misschien een beetje stoffig. In werkelijkheid werkt DNB steeds meer tech- en datagedreven. De snelle veranderingen vragen een andere werkwijze, zegt...

Summercourse ism Nyenrode

Summercourse ism Nyenrode

De Summercourse is speciaal voor HR-professionals in korte tijd op actuele onderwerpen de diepte in willen te gaan. Na het succes van 2018 geven onze docenten u ook dit jaar de nieuwste trends en wetenschappelijke inzichten mee. U gaat concreet aan...