Verzuim voorkomen? Leidinggevende speelt sleutelrol

Verzuim voorkomen? Leidinggevende speelt sleutelrol

Veel leidinggevenden weten nog onvoldoende over de regels rondom ziekteverzuim van werknemers. En dat is jammer, want juist zij kunnen veel doen om verzuim terug te dringen, zegt Igno Schings, directeur Inkomensverzekeringen bij...

Foto: Anna Shvets | Pexels

Zo steunt HR ondernemend werkgedrag

Ondernemende medewerkers zijn niet alleen goed voor de organisatie, ze hebben ook meer werkplezier. Het is dus van belang om ondernemend gedrag te stimuleren. De rol van de leidinggevende is daarbij van cruciaal belang.

Thuiswerkbeleid: dit zijn de aandachtspunten

Thuiswerkbeleid: dit zijn de aandachtspunten

Het verdient altijd aanbeveling om afspraken over thuiswerken vast te leggen in een thuiswerkovereenkomst. Maar wat zijn de aandachtspunten voor thuiswerkbeleid?

Bron: ministerie van Defensie

Toekomstbestendige HR bij de Koninklijke Landmacht

Zo af en toe maakt iemand een opmerking die je aan het denken zet. Gerard Schuurmans had dat tijdens de Masterclass Toekomstbestendig HR van PW, bij de businesscase waarbij Amanda Akkers vertelde over haar ervaringen bij de NS.

Falend vooruit met de faalbokaal

Falend vooruit met de faalbokaal

Medewerkers kunnen zich ontwikkelen door te leren van hun successen maar ook van hun fouten. Fouten dus als oefenen en niet als falen. Hoe nu een klimaat te creëren waarin medewerkers het oude vertrouwde los laten, gaan experimenteren en dus door te...

Het nieuwe normaal

Het nieuwe normaal

Bedrijven hebben de technische en ICT-infrastructuur voor telewerken nu op orde en hebben de voor- en nadelen kunnen ervaren. Daarmee is koudwatervrees overwonnen. Heeft corona toch nog iets goeds opgeleverd.