Wet gelijke kansen bij werving en selectie - wat HR moet weten

Wet gelijke kansen bij werving en selectie - wat HR moet weten

Werkgevers moeten vastleggen hoe zij ervoor zorgen dat hun sollicitatieprocedure objectief verloopt, zodat er geen sprake is van discriminatie. Dat staat in het wetsvoorstel Wet gelijke kansen bij werving en selectie. Wat betekent deze wet voor HR?

Foto: Andrea Piacquadio | Pexels

Nieuwe werknemer mag het vak leren op de werkvloer

Door de krapte op de arbeidsmarkt stellen werkgevers zich flexibeler op tegen kandidaten zonder de juiste diploma's of relevante werkervaring. 93 procent van de werkgevers is bereid de nieuwe werknemers het vak te laten leren op de werkvloer.

Foto: Agence Olloweb | Unsplash

Screenen van nieuwe medewerkers: de do's & don'ts

Screening kan voorkomen dat je de verkeerde persoon binnenhaalt. Maar waar moet je op letten? Johan Klokman van Hoffmann Bedrijfsrecherche geeft de do's & don'ts.

Hoe richt je het sollicitatiegesprek in?

Een goed alternatief voor het geijkte sollicitatieproces

Je vrienden kies je zelf, je collega's niet. Of toch wel? Marc-Peter Pijper legt uit waarom geijkte sollicitatieprocedures niet altijd werken, en waarom teams juist zelf moeten beslissen met wie ze zo intensief gaan samenwerken.

5 tips om veerkracht te herkennen in je sollicitant

5 tips om veerkracht te herkennen in je sollicitant

Werkomgevingen worden alsmaar complexer en dus zoek je als werkgever vooral collega's die zich makkelijk kunnen aanpassen. Je wilt graag dat ze veerkrachtig zijn. Maar hoe herken je veerkracht in een sollicitant? Vijf tips van recruitmentorganisatie...

Zo zorg je voor een candidate experience zonder (digitale) hobbels

Zo zorg je voor een candidate experience zonder (digitale) hobbels

Talloze organisaties hebben zichzelf het voorbije decennium de taak opgelegd om de klant centraal te stellen. Maar bij het aantrekken van nieuwe medewerkers bepaalt dit principe veel minder het denken en handelen. Terwijl er op de arbeidsmarkt een...