Kabinet worstelt nog steeds met beleid zzp'ers

Kabinet worstelt nog steeds met beleid zzp'ers

Werkt jouw organisatie veel met zzp'ers? Vanuit Den Haag is er nog niet veel duidelijkheid over het beleid voor zzp'ers en er liggen heel wat plannen op de plank. Zie jij door de bomen het bos nog? Een overzicht.

Minister Wouter Koolmees | Foto: Rijksoverheid

Kabinet schuift maatregelen voor aanpak schijnconstructies voor zich...

Minister Koolmees van SZW laat het aan een volgend kabinet over om een knoop door te hakken voor de aanpak van schijnconstructies met zzp'ers. In maart 2021 zijn er weer Tweede Kamerverkiezingen.

Nog steeds geen duidelijkheid over zzp'ers

Nog steeds geen duidelijkheid over zzp'ers

Het kabinet heeft besloten de Wet DBA voor zzp'ers te vervangen, omdat hij niet voor duidelijkheid en rust heeft gezorgd. Nieuwe wet- en regelgeving zou per 1 januari 2021 in moeten gaan, maar dat lijkt niet te gebeuren. Wat is de stand van zaken?

Nieuwe zzp-wetgeving komt langzaam in beeld

Nieuwe zzp-wetgeving komt langzaam in beeld

Het kabinet is al enige tijd bezig met het ontwikkelen van een nieuwe wet voor de relatie tussen opdrachtgever en zzp'er. Is de nieuwe zzp-wetgeving in aantocht? De stand van zaken.

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid | Foto: Rijksoverheid

Koolmees sleutelt verder aan DBA: 16 euro per uur voor zzp'er

Hoewel de handhaving van de Wet DBA, voorlopig nog is uitgesteld, wordt er in Den Haag naarstig geknutseld aan deze wet die de inhuur van zzp'ers moet regelen. Er komt in ieder geval een minimumtarief van € 16 per uur voor zzp'ers.

Arbeidsmobiliteit zzp'ers: waar blijft de actie?

Arbeidsmobiliteit zzp'ers: waar blijft de actie?

Mobiliteit is een feit. Organisaties zijn volop aan de slag met interne- en externe mobiliteit, op diverse manieren. Denk aan arbeidspools, jobrotatie, taakrotatie en communities. Maar wat betekent arbeidsmobiliteit eigenlijk voor de organisatie en...