Reorganiseren kun je leren

Binnenkort verschijnt hét boek over reorganiseren, geschreven door Rein Heddema. Op welke manier kun je het beste reorganiseren? En hoe pak je dit aan? Welke aspecten mag je zeker niet vergeten?

Reorganiseren kun je leren

Ontvang het eerste hoofdstuk van 'reorganiseren kun je leren' + deelname aan live Q&A met de auteur. Op 22 april om 14:00 heb je de mogelijkheid om al je vragen over reorganiseren te stellen aan de auteur, Rein Heddema, die jarenlange ervaring heeft met reorganisaties bij o.a. multinationals als HR-directeur.

Benieuwd naar de lancering? Schrijf je in, omdat:

✅ je ontvangt gratis het eerste hoofdstuk uit het boek
✅ je krijgt toegang tot de live Q&A met Rein Heddema
✅ learnings en tips & tricks over reorganiseren

Ontvang gratis download >>

Over de auteur:

Rein houdt zich al 35 jaar professioneel bezig met organisatieveranderingen en reorganisaties. Aan de universiteit heeft hij onderzoek verricht naar de werking van medezeggenschap en de kwaliteit van jaarverslagen. Sindsdien is hij actief als adviseur en trainer van OR-/MR-en. Na een loopbaan als HR directeur in de financiële sector waarin hij veel te maken kreeg met fusies&overnames (Fortis-ABN Amro), afsplitsingen, transformaties en reorganisaties, is hij “i-Start” begonnen om boventallige medewerkers te helpen een eigen bestaan op te bouwen als ondernemer of zzp-er. In die loopbaan is Rein meerdere malen zijn functie kwijt geraakt en ook enkele keren ‘boventallig’ verklaard.

Momenteel is hij actief als coach voor bestuurders, HR-managers en professionals. Daarnaast geeft hij gastcolleges en cursussen over management, HR en reorganisaties. Ook is hij toezichthouder bij enkele semi-publieke instellingen. Misschien belangrijker nog, Rein is als echtgenoot, vader en grootvader een betrokken burger als ook een fanatiek (voetbal-) supporter.

De eigen ervaringen als directeur en adviseur in combinatie met de opgedane ervaring als docent op het gebied van reorganisaties zijn samengebracht in het onlangs verschenen/binnenkort te verschijnen boek: ‘Reorganiseren kun je leren!

Lees meer over

8 vragen en antwoorden over de verplichte CO2-rapportage woon-werkverkeer

8 vragen en antwoorden over de verplichte CO2-rapportage...

Vanaf 1 juli 2024 moeten werkgevers de CO2-uitstoot van hun werknemers rapporteren. Wat moet je daarvoor doen?

Bekijk hier PW. Magazine #3 (juni 2024)

Bekijk hier PW. Magazine #3 (juni 2024)

Lees in dit magazine over de CRSD-rapportage, de rol van HR bij medewerkers met geldzorgen en het optimaliseren van HR-processen.

Met succes aan de slag met de Roadmap Werkgeluk

Met succes aan de slag met de Roadmap Werkgeluk

Als HR wil je werkgeluk introduceren en verankeren in de organisatie. Met de Roadmap Werkgeluk heb je een slim stappenplan en kun je direct aan de slag.

De wetswijzigingen voor HR per 1 juli 2024

De wetswijzigingen voor HR per 1 juli 2024

Op 1 juli treedt er een aantal wetswijzigingen in werking, zoals de CO2-registratieplicht. PW. heeft de belangrijkste wijzigingen voor HR op een rij gezet.

'Wees als HR open tegen je medewerkers, dan zijn zij dat ook', adviseert Nadieh Bastiaansen

'Wees als HR open tegen je medewerkers, dan zijn zij dat ook',...

In de rubriek Spotlight geven collega's antwoord op 9 vragen over het HR-vak. Welke trends vinden zij bijvoorbeeld belangrijk? En waar liggen zij 's nachts wakker van? Deze keer: Nadieh Bastiaansen, HR Officer bij Lexxyn Groep.

De voordelen van de workation: hogere productiviteit, grotere medewerkersloyaliteit

De voordelen van de workation: hogere productiviteit, grotere...

Al sinds 2017 gaat het bedrijf Brandfirm met alle medewerkers (toen nog 15) van januari tot en met maart naar een tropisch oord om vanuit daar te werken. Dat brengt voordelen en kansen, maar ook uitdagingen met zich mee. Wat kan HR hiervan leren?

Moedige gesprekken stimuleren: een call-to-action voor HR-professionals

Moedige gesprekken stimuleren: een call-to-action voor...

In het hedendaagse digitale landschap, waarin elke stem versterkt kan worden via sociale media en communicatieplatforms, wordt je rol als HR-professional steeds belangrijker, schrijft DEI-trainer Vivian Acquah.

Hanneke van Aert van Tony's Chocolonely
Foto: Guido Benschop

CHRO Tony´s Chocolonely: 'We hebben een missie en als je hier werkt,...

Hoe zorg je ervoor dat de bedrijfsmissie in de haarvaten van medewerkers blijft zitten als het bedrijf hard groeit? Hanneke van Aert, CHRO van Tony´s Chocolonely, is in een rap tempo HR-processen aan het optimaliseren.