Jennifer Lijcklama à Nijeholt

Redacteur PW.

Jennifer Lijcklama à Nijeholt (1991) is redacteur bij PW. en schrijft onder meer over functioneringsgesprekken, conflict, ziekteverzuim, ontslag en pensioenen. Daarbij heeft zij een focus op het midden- en kleinbedrijf (mkb), vanwege haar achtergrond in die tak van het bedrijfsleven waar ze onder andere werkte als content- en productmanager.

Angstcultuur op het werk: wat is het en wat doe je ertegen?

We spreken snel over een ‘angstcultuur’ op de werkvloer bij klachten van machtsmisbruik van leidinggevenden en gevoelens van sociale onveiligheid onder medewerkers. Maar wat is dat precies, een ‘angstcultuur’? En bovenal: wat doe je ertegen?

Werknemer komt niet opdagen,  wat kan HR doen?

Je wilt natuurlijk structureel voorkomen dat werknemers niet komen opdagen. Wat kan HR doen om dit te voorkomen? Arbeidsrechtadvocaat Caro Nagel van WVO advocaten geeft 5 tips.

DEN HAAG - Leden van de Tweede Kamer stemmen over de pensioenwet. De wet toekomst pensioenen is al jaren een onderwerp van debat. ANP ROBIN UTRECHT

De nieuwe pensioenwet is aangenomen door de Tweede Kamer, na verzoek om aanpassingen van verschillende partijen. Welke aanpassingen in de pensioenwet zijn relevant voor HR? Streven is dat de nieuwe wetgeving ingaat per 1 juli 2023.