Verlof rondom ouderschap: de verlofvormen op een rij

Voor (nieuwe) ouders kunnen de verschillende regels rondom verlof doen duizelen. Wat voor soorten verlof zijn er en wat houden ze in?

Verlof rondom ouderschap: de verlofvormen op een rij

Wat voor soorten verlof zijn er rondom ouderschap?

Nederland kent veel soorten verlof die allemaal geregeld zijn in de Wet arbeid en zorg. Met betrekking tot het ouderschap categoriseren we de volgende soorten verlof:

  • zwangerschapsverlof en bevallingsverlof
  • geboorteverlof
  • ouderschapsverlof
  • adoptieverlof of pleegzorgverlof
  • zorgverlof (kortdurend en langdurend)
  • calamiteitenverlof en kort verzuimverlof

Wat is het verschil tussen zwangerschaps-, bevallings- en geboorteverlof vader?

De bovengenoemde verlofnamen lijken op elkaar maar er is echt verschil. Een zwangere werknemer heeft recht op alle drie de soorten verlof, mits zij een contract heeft óf ze krijgt een (tijdelijke) uitkering. Samengevat is het onderscheid de volgende:

Zwangerschapsverlof

Een werknemer die zwanger wordt heeft tijdens de zwangerschap en na de bevalling recht op in totaal zes weken zwangerschapsverlof. Bereken hier wanneer het zwangerschapsverlof van je medewerker ingaat.

Bevallingsverlof

De dag na de bevalling gaat het bevallingsverlof in. Dit is minimaal tien weken, maar het kan langer zijn omdat de werknemer verloftijd heeft overgehouden na haar zwangerschapsverlof (de werknemer heeft niet gebruikgemaakt van de volledige zes weken zwangerschapsverlof ). Lees ook: De verlofvormen rond
zwangerschap en ouderschap: zo zit het.

Geboorteverlof vader

Als we het hebben over geboorteverlof dan gaat het over het verlof voor de partner van de moeder. Dit wordt ook wel vaderschapsverlof genoemd óf partnerverlof. De term kraamverlof of babyverlof kom je ook nog weleens tegen.

Lees ook: over de rol van werkgevers bij het aanvullende geboorteverlof.

Het ouderschapsverlof: wat houdt dit in?

Vanaf augustus 2022 hebben ouders niet alleen recht op onbetaald verlof vanwege de komst van een kind, maar ook betaald verlof. Iedere ouder (met een arbeidsovereenkomst of uitkering) krijgt 9 werkweken betaald verlof. Wat moet je weten of deze wetswijziging? Het is aan jou als HR-professional om de wetswijziging goed door te voeren in het bedrijf. Dat doe je zo: met drie actiepunten. Lees hier twaalf praktische vragen over het nieuwe ouderschapsverlof zodat je snel kunt reageren op vragen van werknemers.

Waar gaan rechtszaken zoal over rondom ouderschap en verlof?

Op PW vind je toonaangevende rechtszaken, zoals twee aparte gevallen waarbij het contract van een zwanger persoon niet werd verlengd: in de eerste zaak blijkt dat de werkgever niet een verboden onderscheid heeft gemaakt tussen zwangere en niet-zwangere werknemers. In de tweede zaak krijgt de werkgever opnieuw gelijk bij het niet verlengen van een arbeidsovereenkomst van een zwanger persoon; hij hoeft geen vergoeding te betalen.

Calamiteitenverlof, zorgverlof en kortverzuimverlof

Mocht er een dringend probleem zijn rondom het kind van een medewerker dan kunt die medewerker calamiteitenverlof of het kortverzuimverlof opnemen. Het kind moet bijvoorbeeld met spoed naar het ziekenhuis. Kort of langdurig zorgverlof kan worden opgenomen wanneer een kind bijvoorbeeld ziek is; de werknemer moet noodzakelijke zorg verlenen aan het kind.

Jennifer Lijcklama à Nijeholt was redacteur bij PW. van mei 2022 tot juli 2023.

Veelgestelde vragen over het vervallen en verjaren van vakantiedagen

Veelgestelde vragen over het vervallen en verjaren van vakantiedagen

Waarmee moet je als HR rekening houden als vakantiedagen komen te vervallen of verjaren? Hieronder tref je een overzicht van veelgestelde vragen over het vervallen en verjaren van vakantiedagen.

Zzp-wetgeving: zie jij door de bomen het bos nog?

Zzp-wetgeving: zie jij door de bomen het bos nog?

Het nieuwe kabinet wil duidelijke criteria voor een arbeidsrelatie opstellen. Ook is het plan de handhaving van schijnzelfstandigheid weer op te pakken. En de verplichte AOV komt eraan. De stand van zaken op het gebied van de bevroren zzp-wetgeving.

Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd doorwerken na AOW-leeftijd

Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd doorwerken na AOW-leeftijd

Gebruik dit document 'Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor werken na AOW-leeftijd' om de samenwerking met een werknemer die de AOW-gerechtigde leeftijd al heeft bereikt, voor een specifieke periode vast te leggen.

Wat zijn de regels voor vakantiewerk door scholieren?

Wat zijn de regels voor vakantiewerk door scholieren?

De schoolexamens zijn voorbij, de zomervakantie breekt aan. Hét moment waarop jongeren op zoek gaan naar een vakantiebaantje.

Loon stopzetten? Vergeet de waarschuwingsplicht niet

Loon stopzetten? Vergeet de waarschuwingsplicht niet

De werkgever zet het loon stop, zonder dat hij zijn zieke werknemer daarover vooraf informeert. Mag dat? Dit zegt de rechter.

Zo zorg je voor veerkracht en vooruitgang in loopbanen

Zo zorg je voor veerkracht en vooruitgang in loopbanen

Bestendige en veerkrachtige loopbanen: daar draait het tegenwoordig steeds meer om. Maar hoe zorg je dat medewerkers hun loopbaandoelen realiseren? Een taak waar het nieuwe bedrijf Endit zich op richt.

Nieuwe maatregel vanaf 1 juli om WIA-achterstand aan te pakken: praktisch beoordelen

Nieuwe maatregel vanaf 1 juli om WIA-achterstand aan te pakken:...

Vanaf 1 juli 2024 worden WIA-beoordelingen gebaseerd op feitelijke verdiensten. Deze nieuwe maatregel wordt ingevoerd om de achterstanden te verminderen.

Medewerkers controleren tijdens EK-wedstrijd: mag dat?

Medewerkers controleren tijdens EK-wedstrijd: mag dat?

Een voorspelbare ziekmelding na een belangrijke EK-wedstrijd of stiekem onder werktijd kijken. Wat mag er wel en wat niet? Arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen legt uit.