Martijn van der Kooij

Hoofdredacteur van PW.

Martijn van der Kooij (1974) is hoofdredacteur van PW., het online platform en magazine over personeel & werk van uitgeverij Vakmedianet. Verder voert hij de hoofdredactie over HRbase en overduurzameinzetbaarheid.nl en is algemeen hoofdredacteur van Flexmarkt en O&O.

Van der Kooij heeft meerdere boeken op zijn naam staan (onder meer een biografie van Mark Rutte, een roman en een reisverhalenboek) en woonde van februari 2017 tot en met februari 2019 eerst in Libanon en daarna in Turkije. Hij was daarvoor twee jaar lang een van de makers van het politieke radioprogramma Kamerbreed.

Van2008 tot en met 2012 was hij bij Sdu Uitgevers hoofdredacteur van eerst Re.public, een weekblad en online voor ambtenaren, en daarna van SConline (de redactionele opvolger van De Staatsourant). Bij BNR Nieuwsradio was Van der Kooij zo’n acht jaar te horen als politiek analist.

Uitdagingen

Hoe moeten we terugkijken op het HR-jaar 2021 en wat staat ons komend jaar te wachten? Hoofdredacteur Martijn van der Kooij markeert een aantal opvallende zaken en deelt nog een persoonlijk nieuwtje.

‘Kandidaten stellen hogere eisen dan voor de crisis’

Vanuit huis werken, de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen en een betere werk-privébalans. Dat zijn de belangrijkste eisen die werkzoekenden stellen, zegt Martijn Goudswaard, managing director bij Page Personnel, op basis van onderzoek. “HR loopt...

‘Werk samen met inkoop en verdiep je in inkoopmanagement’

Auteur en adviseur Freek Andriesse is ruim 25 jaar betrokken bij het inkoopvak. Welke adviezen heeft hij voor HR-professionals die externe diensten inkopen? En hoe kom je als bedrijf in deze tijd van arbeidskrapte nog aan goed extern personeel?

‘Vertragen om ruimte te maken voor vernieuwing’

‘Ontleren’ en ‘vertragen’, het zijn woorden die tijdens het gesprek met tijdgeestonderzoeker Farid Tabarki regelmatig vallen. Tabarki ziet behoorlijk wat uitdagingen op HR afkomen. Want hoe houdt middelbaar opgeleid personeel aansluiting op de...

Een eerlijk pensioen?

Je hoort het vaak in de politiek: mensen verdienen een eerlijk pensioen. Maar is daar ook sprake van? En wat is het effect van nieuwe wetgeving?