Uitdagingen

Hoe moeten we terugkijken op het HR-jaar 2021 en wat staat ons komend jaar te wachten? Hoofdredacteur Martijn van der Kooij markeert een aantal opvallende zaken en deelt nog een persoonlijk nieuwtje.

Uitdagingen

Wie werd er afgelopen jaar niet horendol van? Dicht, open, een beetje dicht en toen toch echt weer dicht. Lockdown en avondklok behoorden tot de meest gebruikte woorden van het jaar. Binnen ons vakgebied was hybride werken toch wel het buzzwoord. Ironisch genoeg komt daar nu, zo op het einde van het jaar, weinig van terecht doordat we weer in lockdown zitten.

Hollen!

Voor veel HR-professionals was het een jaar van hollen en nog eens hollen. Niet alleen vanwege dat lamlendige virus dat ons al bijna twee jaar gijzelt, maar ook omdat er in veel sectoren een enorm tekort aan personeel heerst. Hoe HR-toppers dit bijzondere jaar hebben beleefd, lees je terug in het extra dikke feestdagennummer van PW. Zij kijken ook vooruit naar de uitdagingen voor 2022.

Als hoofdredacteur ben ik er bijzonder trots op wie er aan dit nummer hebben meegewerkt. Van de CHRO’s van giganten als Unilever, de Rabobank, ADP en de NS tot aan de HR-directeur van een scale-up als Chargepoint. Ook interviewden we tijdgeestonderzoeker Farid Tabarki. Zijn analyse dat we in een tijd leven waarin alles vloeibaar is, vind ik treffend goed passen bij het jaar 2021.

Als redactie zochten we ook zelf uit waar de uitdagingen voor HR voor komend jaar liggen. Nicole Weidema haalde uit openbare bronnen wat onderzoeksbureaus van het komende jaar voor HR voorzien. ‘Hybride werken’, trof zij – vreemd genoeg – niet aan in de top van onderwerpen van een van die toonaangevende HR-onderzoeken. Wat wel de onderwerpen zijn die ertoe gaan doen, lees je in haar artikel.

Het was ook het jaar van The Great Resignation. In de Verenigde Staten althans, waar nog nooit zoveel mensen van baan wisselden. In Nederland zie je die trend ook terug, maar veel minder extreem dan in de V.S. Hoe dan ook is het slecht nieuws voor bedrijven die toch al moeite hadden om voldoende personeel te vinden.

Nieuwtje

Zelf ga ik ook van baan wisselen. Per 1 januari 2022 verruil ik het hoofdredacteurschap van PW. voor een baan in de financiële sector. PW. blijft je op de hoogte houden van HR-ontwikkelingen en blijft ook in 2022 dé leidende titel voor informatie voor HR-professionals.

Fijne feestdagen toegewenst namens alle medewerkers van PW.!

Martijn van der Kooij

Martijn van der Kooij

Voormalig hoofdredacteur PW.

Martijn van der Kooij (1974) was van februari 2019 tot januari 2022 was hij hoofdredacteur van PW., het online platform en magazine over personeel & werk van uitgeverij Vakmedianet. Daarnaast voerde hij de hoofdredactie over HRbase en overduurzameinzetbaarheid.nl en is algemeen hoofdredacteur van Flexmarkt en O&O.

Van der Kooij heeft meerdere boeken op zijn naam staan (onder meer een biografie van Mark Rutte, een roman en een reisverhalenboek) en woonde van februari 2017 tot en met februari 2019 eerst in Libanon en daarna in Turkije. Hij was daarvoor twee jaar lang een van de makers van het politieke radioprogramma Kamerbreed.

Van 2008 tot en met 2012 was hij bij Sdu Uitgevers hoofdredacteur van eerst Re.public, een weekblad en online voor ambtenaren, en daarna van SConline (de redactionele opvolger van De Staatsourant). Bij BNR Nieuwsradio was Van der Kooij zo’n acht jaar te horen als politiek analist.

Zo voer je een verzuimgesprek

Zo voer je een verzuimgesprek

Hoe voer je een verzuimgesprek? In dit artikel lees je hoe je dit doet. Goede verzuimgesprekken voorkomen onnodig ziekteverzuim.

Maak een functioneringsgesprek zinvol met deze 5 vragen

Maak een functioneringsgesprek zinvol met deze 5 vragen

Functioneringsgesprekken. De meeste medewerkers én managers zien er tegenop, de uitkomsten zijn meestal teleurstellend. Door gesprekken veel persoonlijker te maken valt er veel meer uit te halen.

Ingrid van Loon:  “In 2040 is een op de drie Nederlanders mantelzorger. Dat is gewoon een feit.”

Impact mantelzorg op werknemers blinde vlek bij werkgever

Nederland telt drie miljoen mensen die mantelzorg combineren met een baan. Een loodzware combinatie, die zorgt voor veel uitval. Een blinde vlek ook voor veel werkgevers. Hoe ziet de toekomst eruit?

Diversiteit en inclusie? 'Begin eerst met gelijke kansen man/vrouw'

Diversiteit en inclusie? 'Begin eerst met gelijke kansen man/vrouw'

Elk zichzelf respecterend bedrijf heeft diversiteit en inclusie (D&I) inmiddels wel op de agenda staan. Een 50-50-verdeling tussen de seksen is echter nog ver weg. Volgens Stefan Duran van elipsLife, moeten we ons daar niet blind op staren: "De...

Zo focus je echt op de werknemer

Zo focus je echt op de werknemer

In het komende jaar zal in veel sectoren de personeelskrapte en het verloop van personeel toenemen. Het wordt steeds moeilijker om te voorzien in de capaciteitsbehoefte. Tijd dus om verloop te voorkomen. Maar hoe pak je dat aan?

Alcoholverslaving op de werkvloer

Alcoholverslaving op de werkvloer

Verslaving op de werkvloer komt veel vaker voor dan je denkt, weet jarenlang bedrijfsarts Gertjan Beens. Hoe moet HR omgaan met een alcoholverslaafde medewerker?

5 manieren om medewerkers met financiële stress te helpen

5 manieren om medewerkers met financiële stress te helpen

Hoge energieprijzen en inflatie leiden tot meer geldzorgen onder medewerkers, en veel werkgevers willen iets doen om te helpen. Werkgeversvereniging AWVN onderzocht welke praktische maatregelen populair zijn.

Partner of choice 2022: met deze bedrijven doet HR het liefst zaken

Partner of choice 2022: met deze bedrijven doet HR het liefst zaken

Wat zijn de favoriete bedrijven voor HR om zaken mee te doen? PW. onderzocht het en presenteert in het digimagazine Partner of Choice de winnaars en challengers in verschillende categorieën.